Kuşbaşı, et ve soğanla yapılan ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan, Macaristan'n geleneksel yemeği "gulaş" nedir? Borş, Gulaş, Tabule, Piroşki nedir? Macar yemeği Gulaş ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Dana Gulaş Tarifi İçin Malzemeler

500 gr dana kuşbaşı (yağsız kullandım),
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 diş iri sarımsak,
2 çay kaşığı tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Kimyon,
Kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 küçük çay bardağı su (konulmasa da olur).

Dana Gulaş Tarifi

Dana Gulaş Yapılışı

Tencereye sıvı yağı ve ince ince doğradığımız soğanı, sarımsakları koyalım ve kavuralım.

Üzerine salçayı ilave edelim ve karıştıralım.

Sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve kavuralım.

Daha sonra tuzu ve suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirelim. (gerekirse su ilavesi yapılabilir)

Son olarak baharatları ilave edip karıştıralım.

Dana Gulaşı sıcak sıcak servis yapalım.