Hangi tatlıyı yakıp karamelize edersek kazandibi yapmış oluruz?

A. Muhallebi
B. Sütlaç
C. Tavukgöğsü
D. Künefe

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler: Tavuk Göğsü

Kazandibi İçin:

8 su bardak süt,
3 su bardak şeker,
5 yemek kaşığı mısır nişastası,
Üzeri için:

Tarçın.
Kazandibi Tatlısı Yapılışı

3 bardak şekeri ve 8 bardak sütü tencereye koyup kaynatalım.

Nişastayı soğuk suda eritelim ve süte ilave edip karıştıralım.

Bir taşım miktarı kaynatalım ve ocağı söndürelim.

Bir tepsinin altına toz şeker serpelim ve yaptığımız muhallebiyi tepsiye boşaltın.

Kazandibini koyduğumuz tepsiyi ateşe koyalım.

Isınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendimize doğru spatulayla çekere çevirelim.

Her tarafını bu şekilde ateşte çevirelim ve soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra kazandibini porsiyonlar halinde kesip ters çevirelim.

Üzerine tarçın döküp kazandibi tatlımızı servis yapabiliriz.