Malzemeleri : (4 Kişilik)

- 500 Gr Yağlı Kıyma

- 200 Gr İnce Köftelik Bulgur

- 250 Gr Yağsız Kıyma

- 2 Adet Kuru Soğan

- 1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz İçi

- 5 ”“ 10 Bağ Maydanoz

- 2 Yemek Kaşığı Karabiber, Pul biber, tuz karışımı

- Sıvıyağ


Yapılışı;

İç Harcın Hazırlanışı:

- İnce kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar bir miktar tuz atılarak yağda kavrulur. Üzerine 500 Gr orta yağlı kıyma koyularak kavurma işlemine devam edilir, soğutulur.

- Soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı doğranmış ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber konur. (İsteğe göre çedene İçi (Çam fıstığı) da ilave edilebilir.

Dış Köftesinin Hazırlanışı:

- 500 Gr ince bulgur içerisine, 250 gr yağsız kıyma, tuz, soğan, irmik karıştırılarak et makinesine atılır. Çıkan karılışıma 1 yumurta akı ilave edilerek et makinesinde tekrar çekilir. Daha sonra köftenin durumuna göre az miktarda su ilave edilerek iyice yoğrulur.

- Yoğrulan bu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak ıslatılmış avuç içerisinde işaret parmağı yardımıyla dolmalık biber gibi içi boş olacak şekilde inceltilir. (istenirse et makinelerinin içli köfte kalıpları kullanılabilir.)

- İnceltilen içi boş köfteler bir ucundan kapatılarak içerisine içli köfte harcı koyulur, diğer ucu da kapatılır.

- Tencereye su bırakılarak kaynatılır. İçerisine köfteler atılarak pişirilir.

- Bu işlemden sonra soğutulan köfteler isteğe göre yağda kızartılarak tüketilebilir.