Bugünkü lezzet tarifimizin adı İncir Uyuşturması. Asırlardır Anadolu sofralarını süsleyen ve birçok tarifte kullanılan kuru incirin sütle buluşması ile hazırlanan İncir uyuşturması, kendine has lezzetleriyle adından söz ettiren Sakarya’da sofraların vazgeçilmez tatlıları arasında yerini alır. Ülkemizin birçok şehrinde yapılan tatlı kimi yörelerde de incir uyutması olarak anılıyor. Kentin yöresel lezzetlerinden biri haline gelen tatlı, az malzemeli olması, yapımının kolay olması ve hafif olması nedeniyle de çok fazla tercih ediliyor.

İncir Uyuşturması Malzemeleri

İncir 1 Kilogram

Şeker 2 Bardak

Süt 1 Bardak

Su 1 Bardak

İncir Uyuşturması Yapılışı

İncirler kuşbaşı doğranıp içine şeker konur.

İkisi beraber karıştıra karıştıra pişirilir.

Su ve süt karışımı koyulur.

Özleşene kadar kaynatılır.