Kabak Tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeleri! Sakarya mı Hatay mı?

Kabak tatlısı dendiğinde aklınıza ilk olarak Hatay geliyorsa demek ki Sakarya'da hiç yememişsiniz demektir. Sakarya'nın çok sevilen tatlılarından olan Kabak Tatlısını yediğinizde bu sorunun cevabını bir defa daha düşüneceksinizdir. Kabak Tatlısı nasıl yapılır, tarifi ve kullanılan malzemeler.

Yemek 18.11.2021, 09:48 18.11.2021, 10:08
Kabak Tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeleri! Sakarya mı Hatay mı?
banner257
banner226

Kabak tatlısı da bu tatlılardan biridir. Ancak tabi ki her yörede farklı farklı şekillerde yapılır ve o yörenin mutfağına özgü özellikleri mutlaka taşır. Sakarya mutfağının özelliklerini taşıyan, Sakarya’nın meşhur tatlılardan biri de kabak tatlısı.

Kabak Tatlısı Malzemesi

Kabak 2 Kilogram

Ceviz İçi 250 Gram

Toz Şeker 750 Gram

Hindistancevizi 5-6 Çay Kaşığı

Çam Fıstığı 5-6 Çay Kaşığı

Kabak Tatlısı Yapılışı

Kabaklar 2-3 cm. kalınlığında 7-8 cm. eninde parçalara ayrılarak kabukları soyulur ve yıkandıktan sonra tencereye konur.

Bir kat kabak, bir kat şeker yerleştirilir.

Bu şekilde bir gece bekletilerek kabağın kendi suyunu salması sağlanır.

Saldığı su ile kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Daha sonra tencerenin kapağı açık olarak suyu çekinceye kadar kaynatılır.

Sıcakken bir tepsiye dizilerek bir süre fırında pişirilir.

Soğuyuncaya üzerine ceviz serpilir.

Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yeniden aday olsa oy verir misiniz?
Namaz Vakti 09 Aralık 2021
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı