Kabak tatlısı da bu tatlılardan biridir. Ancak tabi ki her yörede farklı farklı şekillerde yapılır ve o yörenin mutfağına özgü özellikleri mutlaka taşır. Sakarya mutfağının özelliklerini taşıyan, Sakarya’nın meşhur tatlılardan biri de kabak tatlısı.

Kabak Tatlısı Malzemesi

Kabak 2 Kilogram

Ceviz İçi 250 Gram

Toz Şeker 750 Gram

Hindistancevizi 5-6 Çay Kaşığı

Çam Fıstığı 5-6 Çay Kaşığı

Kabak Tatlısı Yapılışı

Kabaklar 2-3 cm. kalınlığında 7-8 cm. eninde parçalara ayrılarak kabukları soyulur ve yıkandıktan sonra tencereye konur.

Bir kat kabak, bir kat şeker yerleştirilir.

Bu şekilde bir gece bekletilerek kabağın kendi suyunu salması sağlanır.

Saldığı su ile kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Daha sonra tencerenin kapağı açık olarak suyu çekinceye kadar kaynatılır.

Sıcakken bir tepsiye dizilerek bir süre fırında pişirilir.

Soğuyuncaya üzerine ceviz serpilir.