Malzemeler:

1 kilo tuzsuz beyaz peynir 

Hamuru için: 

3 su bardağı un 
2 bardak su 
½  çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker 
3 bardak su
½  adet limon

Yapılışı: 

Üç su bardağı un, iki bardak su ve  yarım kaşık tuz karıştırlarak hazırlanan hamur kıvamını bulana kadar yoğrulur.1  kilo tuzsuz peynir çatalla ezilir. Hamur bezelere bölünür ve un serpilerek  açılır. Şerbet için üçer bardağı şeker ve su kaynatılır üzerine limon sıkılır.  Açılan yufkaların üzerine ezilen peynir koyulur. Yufka zarf şeklinde kapatılıp, kenarlarına açılmaması için bastırılır. Gözleme gibi hazırlanan kahiyeler yağda  çevirelerek kızartılır ve üzerine hazırlanan şerbet dökülür. Kahiye  sunuma hazırdır.