Malzemeler:

500 gr tereyağı
2 su bardağı ceviz
1 kase fıstık içi

Hamuru için

1 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Un Tuz Nişasta

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Yapılışı

Plastik bir kaba 1 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 çay kaşığının ucu ile tuz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, kulak memesi yumuşaklığında olması için alabildiğince un eklenerek yoğrulur.

Kıvamını alan hamur dinlenmeye bırakılırken üzeri ıslak bez ile kapatılır. 2 su bardağı ceviz rondodan geçirilerek ufak parçalar haline getirilir. Dinlenmiş olan hamuru açmak için açılacak olan yer unlanır, ardından dinlendirilen hamur 7 eşit parçaya bölünür. Her beze, baklava yufkası gibi ince şekilde açılır.

500 gram tereyağı orta ocak ateşte küçük boy tavada eritilir. Açılan yufka 3 eşit parçaya bölünür. Her parça iki yandan alınıp ortada birleştirilerek ortasına tereyağı yayılır. Rondodan geçirilmiş olan cevizler de yufkanın tam ortasına boylu boyunca konulur.

Sonra yufkayı fazla sıkmadan dürüm gibi kapatıp ardından burgu şekli verilir. Burgu olan yufkalık hamur kıvrılarak gül şekli verilir ve tepsinin tam ortasına yerleştirilir.

Ortadan başa doğru ilerleyeceğimiz tatlımızın ikinci yufkası ilk yufkamızı çevreler. Diğer tüm yufkalar birbiri ardına yerleştirilir. Eritilmiş tereyağı, kaşık yardımı ile yufkaların üzerine konulur ve fırça yardımı ile yayılır. Maraş kıvrımı 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir.

Fırının önceden 200 derecede ısıtılması gerekmektedir. 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su orta ocak ateşine orta boy tencereye konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan sonra içerisine 2-3 damla limon suyu sıkılarak ortalama 10 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. Şerbetin tam olarak soğuması gerekmektedir.

Pişen tatlımızın içerisine şerbeti çekmesi için üçgen şekilde dilimlenerek üzerinde şerbet gezdirilir. 1 kase fıstık içi ile servis edilmeden önce tatlımızın üzerini süsleyerek 6-8 kişilik servis edilebilir. Tatlımızın yapılış süreci ortalama 50 dakikadır