İşte pek çok Kahramanmaraşlı'nın bilmediği Turkaka'nın yapılış tarifi:

Malzemeler:

3 su bardağı mısır unu 
1 su bardağı un 
3 haşlanmış patates 
Tuz 
1 çorba kaşığı şeker 
2 çorba kaşığı tereyağı 
Biraz sıcak su 

İÇİ: 

2 adet ince kıyılmış soğan 
250 gr. kıyma 
2 çorba kaşığı margarin 
1 demet maydanoz 
Karabiber 
Kırmızı biber 

Hamur yoğurma kabına mısırunu, haşlanmış patates (ezilmiş), tuz ve şeker koyup sıcak su ilave ederek hamur yapın. 30 dk. dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Kıyma, soğan ve margarinle kavurun. Hiç su kalmaymca ateşten alın ve soğutun. Maydanoz, karabiber, kırmızı biber koyup karıştırm. Hamurdan limon büyüklüğünde parça aymn. İçli köfte gibi oyun, içine 1 çorba kaşığı iç koyup kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyun. 170 derece fırında 25 dk. pişirin.