Mutluluk Kaynağı Kaldirik Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Mart, Nisan aylarında çoğunlukla yöresel pazarlarda bulabileceğimiz bu otun sağlığa faydası saymakla bitmez. Mutluluk veriyor, özgüveni artırıyor, kansere faydalı vs. Geçelim tarife.

Çiçekleriyle beraber kaldiriğimizi doğruyoruz. Sirkeli suda yarım saat bekletip 4-5 kere su değiştirerek yıkıyoruz.

Kaynayan tuzlu suya atıp güzelce haşlıyoruz. Yumuşayınca süzüyoruz. Soğanı ve sarımsağı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Yumuşayınca salçayı ekleyip kavuruyoruz.

Kaldiriği ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayıp 5 dk daha kavuruyoruz.

İsteyen yumurta da kırabilir. Her şekilde gayet lezzetli. Afiyet olsun.

Mutluluk Kaynağı Kaldirik Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

1 bağ kaldirik (hodan, ıspıt diye geçer bazı yörelerde)

2 büyük soğan

4 diş sarımsak

2 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber