Köpük Helvası tarifi, malzemeleri yapılışı! Sakarya'dan eşsiz bir damak lezzeti

Köpük Helvası nasıl yapılır? Sakarya'da yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği birbirinden lezzetli yemeklerden, tatlılardan biri de köpük helvasıdır. Köpük helvası hangi malzemelerle yapılır, tarifi nasıldır? Köpük Helvası faydaları nelerdir?

Yemek 18.11.2021, 10:05 18.11.2021, 18:03
Köpük Helvası tarifi, malzemeleri yapılışı! Sakarya'dan eşsiz bir damak lezzeti
banner257
banner226

Sakarya’nın Taraklı ilçesine özgü bu lezzet, Taraklı Helva olarak da bilinir. Daha çok kış ayları ile özdeşleşen tatlı Osmanlı döneminden bu yana popülerliğini korumuş ve günümüzde de Sakarya vatandaşlarının ilk tercihleri arasında yerini almıştır. İçerisinde yumurta, şeker ve çöğen kökü bulunan Köpük Helvası, mide dostu bir tatlı olarak bilinir.

Köpük Helvası Malzemeleri

  • Şeker
  • Su
  • Çöven Otu

Köpük Helvası Yapılışı

  • Şeker, su içerisinde eritilip kaynatılarak ağda haline getirilir.
  • Diğer tarafta çöven, su içerisinde kaynatılır ve süzülerek şeker ağdasının içerisine eklenir.
  • Beyaz renkte, hafif sert kıvamda, yarı akışkan hale gelene kadar karıştırılır.

banner261
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yeniden aday olsa oy verir misiniz?
Namaz Vakti 28 Kasım 2021
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı