Sakarya’nın Taraklı ilçesine özgü bu lezzet, Taraklı Helva olarak da bilinir. Daha çok kış ayları ile özdeşleşen tatlı Osmanlı döneminden bu yana popülerliğini korumuş ve günümüzde de Sakarya vatandaşlarının ilk tercihleri arasında yerini almıştır. İçerisinde yumurta, şeker ve çöğen kökü bulunan Köpük Helvası, mide dostu bir tatlı olarak bilinir.

Köpük Helvası Malzemeleri

  • Şeker
  • Su
  • Çöven Otu

Köpük Helvası Yapılışı

  • Şeker, su içerisinde eritilip kaynatılarak ağda haline getirilir.
  • Diğer tarafta çöven, su içerisinde kaynatılır ve süzülerek şeker ağdasının içerisine eklenir.
  • Beyaz renkte, hafif sert kıvamda, yarı akışkan hale gelene kadar karıştırılır.