Kuşbaşı, et ve soğanla yapılan ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan, Macaristan'ın geleneksel yemeğinin adı nedir?

Kuşbaşı, et ve soğanla yapılan ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan, Macaristan'ın geleneksel yemeğinin adı nedir? Borş nedir malzemeleri nelerdir tarifi nasıldır? Gulaş, Tabule, Piroşki malzemeleri tarifi nasıldır? Gulaş tarifi nasıldır? Piroşki malzemeleri nelerdir? Tabule tarifi nasıldır?

Kuşbaşı, et ve soğanla yapılan ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan, Macaristan'ın geleneksel yemeğinin adı nedir?

Kuşbaşı, et ve soğanla yapılan ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan, Macaristan'ın geleneksel yemeğinin adı nedir? Borş nedir malzemeleri nelerdir tarifi nasıldır? Gulaş, Tabule, Piroşki malzemeleri tarifi nasıldır? Gulaş tarifi nasıldır? Piroşki malzemeleri nelerdir? Tabule tarifi nasıldır?

Dana Gulaş Tarifi İçin Malzemeler

500 gr dana kuşbaşı (yağsız kullandım),
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 diş iri sarımsak,
2 çay kaşığı tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Kimyon,
Kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 küçük çay bardağı su (konulmasa da olur).

Dana Gulaş Tarifi

Dana Gulaş Yapılışı

Tencereye sıvı yağı ve ince ince doğradığımız soğanı, sarımsakları koyalım ve kavuralım.

Üzerine salçayı ilave edelim ve karıştıralım.

Sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve kavuralım.

Daha sonra tuzu ve suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirelim. (gerekirse su ilavesi yapılabilir)

Son olarak baharatları ilave edip karıştıralım.

Dana Gulaşı sıcak sıcak servis yapalım.

Borş Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Slav ülkelerine özgü bir çorbadır. Rus ve Polonya mutfaklarında önemli bir yer tutan borç çorbasının Ukrayna kökenli olduğu söyleniyor. Sıcak ya da soğuk içilebilen bu çorbanın sulu ve kıvamlı çeşitleri vardır.

1 kilo kemikli et,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet kırmızı pancar,
1 adet büyük patates,
1 adet domates,
1 adet yeşil biber,
500 gram beyaz lahana,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber,
2-3 defne yaprağı,
Et suyu,
1 tutam maydanoz.

Borş Çorbası Tarifi

 Borş Çorbası Yapılışı

Kemikli dana etine tuz  ve su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.

Piştikten sonra eti kemiklerinden ayırıp doğrayalım.

İnce ince doğradığımız soğan ile eti birlikte kavuralım.

Üzerine ince ince doğradığımız biberi ve domatesi ilave edip kavurmaya devam edelim.

Sonra rendelediğimiz havucu ilave edip kavuralım.

Daha sonra çok ince doğradığımız lahanayı ilave edip az kavuralım.

Son olarak sebzelerin üzerini geçecek şekilde et suyunu, küp şeklinde doğradığımız patatesi, defne yaprağını, pul biberi ilave edelim.

Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Üzerine maydanoz serpip soğuk ya da sıcak olarak servis yapalım.

Tabule Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ince kısırlık bulgur
yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
1 adet domates
3-4 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu

Tabule Tarifi Yapılışı
İnce bulgur bir kaba alınarak üzerini ıslatacak kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 20 dakika kadar yumuşaması için bekletilir. Bu sırada yeşillikler mümkün olduğunca ince doğranır. Domates çok minik küpler halinde doğranır. Yumuşayan bulgur geniş bir kaba alınıp karıştırılır. Yeşillikler ve domatesler eklenir ve karıştırılır. Nar ekşisi, limon suyu, zeytin yağı ve tuzu isteğe göre ayarlanır. Servis tabağına alınarak servis edilir, afiyet olsun.

Piroşki tarifi için malzemeler

Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için

2 yumurtanın sarısı
Susam

Piroşki hazırlanışı
Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin.

Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın.

Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı
soteleyin. Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın. 

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye
ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner122

banner124

banner227

banner224

banner154

banner191

banner126