Müceddere Pilavı Tarifi Malzemeleri Nasıl Yapılır?

Müceddere Pilavı nedir? Müceddere Pilavı nasıl yapılır? Müceddere Pilavı tarifi nasıldır? Müceddere Pilavı hangi malzemelerden yapılır? Müceddere Pilavı ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Müceddere Pilavı Tarifi Malzemeleri Nasıl Yapılır?

Müceddere Pilavı nedir? Müceddere Pilavı nasıl yapılır? Müceddere Pilavı tarifi nasıldır? Müceddere Pilavı hangi malzemelerden yapılır? Müceddere Pilavı ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Mercimekli Pilav (Müceddere) Kilis Usulü
 
Mercimekli Pilav (Müceddere) Kilis Usulü Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı salça
5 bardak et suyu (yoksa 1 adet et suyu tablet)
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
Mercimekli Pilav (Müceddere) Kilis Usulü Tarifi Yapılışı
Et suyunu ve yeşil mercimeği bir tencereye koyup mercimekler yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra içine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip içinde ezilerek salça yedirilir. Bir tutam pul biber ve tuz eklenir yeteri kadar. Son olarak da bulgur içine atılır ve suyunu çekmeye bırakılır. Sonra bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı konulup ocağa alınır ve orta boy soğan da halka halka doğranıp kızgın yağa atılır. Soğanlar kızarınca suyunu çeken pilavın üzerine dökülüp iyice karıştırılır. Afiyet olsun.

Not; çoğu yörenin bu pilavı çok farklı olup ve herkesin ağız tadı da farklılık gösterebilir. O nedenle lütfen bu tarifi deneyin, hep yapacağınız bir pilav haline gelir. Hem sağlıklı, hem pratik ve masrafsız. Yanına da cacık yapmayı eksik etmeyin çünkü mükemmel ikili oluyor öyle. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner124

banner122

banner112

banner224

banner191

banner154

banner126