Yozgat’ın yöresel yemeği olan ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti arabaşı yemeği il protokolünü ve vatandaşları bir araya getirdi.

Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, okulda pişirdikleri arabaşı yemeğini Cumhuriyet Meydanında kurdukları stantlar ve masalarda il protokülü ve vatandaşlara ikram etti. Mevsimin kış olmasına rağmen güneşli havada gerçekleşen etkinlikte vatandaşlar arabaşı çorbası ve hamurunu afiyetle yedi. Vatandaşlar Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam etmesini istedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, arabaşı yemeğinin Yozgat’ın tescilli yöresel yemeği olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin ilin kültürünün tanıtımına önemli katkılar sağladığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecilerine teşekkür ederek, Yozgat’ın yöresel yemeği olan arabaşının halkla birlikte tadılmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi. Kuş, "Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisemiz kendi okullarında 3 yıldır bu etkinliği sürdürüyorlardı. Bu yıl bunu daha geniş kapsamlı yaparak Cumhuriyet Meydanında halkla birlikte ilimiz yöneticilerine ikram ettiler. Kış mevsimi ve havanında güneşli olması etkinliğin çok güzel olmasını sağladı. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen arabaşı yemeğine, Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve Adnan Daldal, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Baro Başkanı Mehmet Şimşek, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.