Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetlerinde Çerkez Pilavı Tarifi

Fox Tv'de yayınlanan Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri Çerkez Pilavı Tarifi

Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetlerinde Çerkez Pilavı Tarifi

Fox Tv'de yayınlanan Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri Çerkez Pilavı Tarifi

02 Haziran 2017 Cuma 23:46
Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetlerinde Çerkez Pilavı Tarifi
banner208

Malzemeler:

1,5 su bardağı pirinç

1 su bardağı arpa şehriye

1 su bardağı bulgur

1 adet rendelenmiş havuç

Sıvıyağ

Tereyağ

Tuz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:

İlk olarak ılık suyun içinde pirinçler ıslatılır.

Havuçların kabukları soyularak rendeden geçirilir.

Pilav yapılacak tavanın içine sıvıyağ ve şehriyeyi koyarak biraz kavurduktan sonra üzerine rendelenmiş havuçları ekliyoruz.

Havuçlar güzelce kendini bırakana kadar kavrulmaya bırakılır.

Havuçlar kavrulduktan sonra tereyağını, bulguru ve güzelce yıkanan pirinçleri ekliyoruz.

Daha sonra üzerlerine tuzu ekleyerek on dakika kadar kavuruyoruz.

Su ekliyoruz.

Suyunu çektiğinden emin olduktan sonra pilavımızı ocaktan alırız. 15 dakika demlenmesini bekledikten sonra servise hazır hale gelmiş olacaktır.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner215

banner122

banner222

banner223

banner226

banner154

banner191

banner126

banner224

banner217

banner225