Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' çerçevesinde amfi tiyatroda etkinlik düzenledi. Etkinlikte Roman İlahi Gurubu'nun seslendirdiği ilahiler katılımcıları duygulandırdı.

Ereğli'de kısa süre önce kurulan Batı Karadeniz Romanlar Derneği'nin, amfi tiyatroda gerçekleştirildiği 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Ereğli Müftüsü Recai Albayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Roman vatandaşlar ve Ereğlililer katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, Romanlar olarak çocuklarına haram ve haleli öğretmek için Kur'an kurslarına gönderdiklerini söyledi. Böyle bir haftada kendilerinin de bir şeyler yapma ihtiyacını duyduklarını kaydeden Demir, "Vatanını, insanlığı, bayrağını ve Peygamberini seven bir toplum olarak Peygamberimizin Kutlu Doğumunun kutlandığı haftada biz de sevgili peygamberimizi anmak için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Roman toplumu olarak geçmişten bu güne kadar dinimize sahip çıktık. Kendi imkanlarımızla köylerimizde camiler yaptırdık. Devletimiz bizlere imamlar verdi. Cuma, bayram ve teravih namazlarını bırakmadık. Çocuklarımızı helal ve haramı öğrensin diye yaz Kur'an kurslarına gönderdik. Tabi ki bazı eksikliklerimiz var. Ama bunları da devlet büyüklerimizin katkıları ile gidermeye çalışacağız. Köylerimiz de bilhassa kış dönemlerinde kadınlarımızın gidebileceği bayan Kur'an kurslarının açılmasını istiyoruz." dedi.

Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk ise konuşmasında bütün insanların İslam potasında eridiklerini söylerken "Gerçekten hepimizin bir olduğunu, Allah'ın kulu olduğumuzu, hiç bir insanı ayırmadığını sevgili peygamberimizin uygulamaları ile de sahabeyi kiram arasında farklı renklerde, farklı meşreplerde insanların hepsinin İslam potasında eridiğini görüyoruz." dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ise konuşmasında "Kur'an-ı Kerim, belirtilen ve sayıları 300 bine kadar olabileceği tahmin edilen peygamberler gönderilmiş. Ama hiç bir peygamberi sağlığında ümmeti Hz. Muhammed'in ümmetinin sayısına ulaşamamış" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Devrek Roman İlahi gurubu tarafından ilahiler seslendirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından etkinliğe gelen halka gül dağıtıldı. Etkinlik Ereğli Müftüsü Recai Albayrak'ın duasının ardından sona erdi.