Sakarya’nın lezzetli yemeklerinden önce içilecek en güzel çorbalardan biri. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba olan Dımbıl Çorbası, Sakarya’nın en meşhur yemeklerinin başında gelmektedir.

Sakarya’nın lezzetli yemeklerinden önce içilecek en güzel çorbalardan biri. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba olan Dımbıl Çorbası, Sakarya’nın en meşhur yemeklerinin başında gelmektedir. Oldukça hafif ve lezzetli olan çorbanın içerisinde soğan, sıvı yağ, un, kırmızıbiber, tuz ve mayasız hamur bulunuyor.

Dımbıl Çorbası Malzemeleri

  • Un 1 Küçük Kase
  • Tuz 1 Tatlı Kaşığı
  • Su + 6 Su Bardağı
  • Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı
  • Soğan 1 Adet Orta Boy
  • Kırmızı Biber 2 Tatlı Kaşığı

Dımbıl Çorbası Yapılışı

  • Öncelikle tencerede 6 bardak su kaynatılır.
  • Parçalar karıştırılarak suyun içine atılır.
  • Bu sırada 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan bir tavanın içine 2 kaşık sıvı yağ konur.
  • İçine 1 orta boy ince doğranmış soğanlar atılır.
  • Hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  • İçine 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber konarak kızdırılır.
  •  Hazırlanan sos kaynamakta olan çorbanın içine dökülür.
  • Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.