Şakşuka nedir ne demektir? Şakşuka tarifi nasıl yapılır? Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir tür mezeye şakşuka denir.

Şakşuka Nedir ?
Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir tür mezeye şakşuka denir.

Hem meze hem de salata olarak sunabileceğiniz patates, patlıcan, kabak ve sivri biberin muhteşem uyumu: şakşuka tarifi.

 

Malzemeleri:

1 Adet patates- 2 Adet patlıcan- 1 adet kabak- 2-3 Adet sivri biber- 2 Adet domates- 1-2 Diş sarımsak-  Damak tadınıza göre tuz- Kızartmak için sıvıyağ.

Hazırlanışı:

Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Sivribiberleri orta büyüklükte doğrayın.Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.Sebzeleri sırasıyla kızartın.Kızaran sebzelerin fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Küçük bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin üzerine ekleyin.Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ve tuzunu dökün.

Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.