Yemek programlarının vazgeçilmez ismi, yemek kitaplarının usta yazarı ve ”˜' lezzet sihirbazı'' ünvanıyla damak tadına düşkün olanların gönüllerinde adeta taht kuran Emine Beder, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin davetlisi olarak geldiği kentte,  büyük bir sürprizle karşılaştı. İki günlük programın ilk gününü yemek kursuna, ikinci gününü ise yarışmaya ayıran Emine Beder'eKahramanmaraşlı kadınlar ve turizm otelcilik öğrencileri Piazza'daki Çıtır Usta Restoran'da lezzet şöleni sundu.

”˜'Tereciye tere sattınız''

Kadınlara yemek tarifi vermeye hazırlanırken,  ünlü Kahramanmaraş yemeklerinden örneklerle karşılaşan Emine Beder,  eline kağıdı kalemi alıp bir yandan not tuttu, diğer yandan da fotoğraf makinesi ile yemeklerin fotoğrafını çekti.  İlk kez geldiği Kahramanmaraş'ın böylesine güçlü bir mutfağı olduğunu bilmediğini anlatan  Emine Beder, ”˜'Tereciye tere sattınız, helal olsun Kahramanmaraşlı hanımlarımıza'' dedi.

Maraş mutfağını az biliyordum;

Emine Beder, ”˜'Ben çok yer gezdim ama  bu kadar özel ve titizlikle hazırlanılmış yemek şovuyla ilk defa karşılaştım. Hani gittiğimiz yerlerde sizi yörenin ünlü restoranlarına götürürler, oradaki lezzetlerin tadına bakarsınız ama bu farklı bir şey.  Ben Maraş mutfağını az biliyordum ama burada çok zengin bir mutfak olduğunu görüyorum'' diye konutu.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise Emine Beder'e, kurumlarınca hazırlanan ve yöresel yemeklerden örneklerin sunulduğu bir yemek kitabı armağan etti. Küçükdağlı, Kahramanmaraş'ın her ne kadar dondurması ile öne çıkan bir kent olsa da mutfak kültürünün oldukça güçlü olduğunu kaydetti.

Küçükdağlı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kentin mutfak kültürünü tanıtma adına birçok çalışma yaptıklarını kaydetti.  Küçükdağlı'nın, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü pasta-börek eğitmeni  olan eşi Gülsüm Küçükdağlı ise, hazırladığı birbirinden güzel K.Maraş yemeklerinin sunumunu yaparken, ”˜'Kahramanmaraşlı olmasam da bir Kahramanmaraş gelini olarak bu kültüre benim de ne kadar katkım olursa o kadar mutlu olacağım'' dedi.

Kahramanmaraş  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Beşir Özkurt ise,  sektöre genç yetenekler kazandırma çabasında olduklarını belirterek, ”˜'Biz de bu sunumda yer almaktan mutluyuz. Emine hanıma yöremizin tanıtımına katkı sunduğu için Kahramanmaraş Piazza'ya da bizi kendisiyle buluşturduğu için minnet borçluyuz'' dedi.

K.Maraş Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen ise,  hizmete girdikleri günden beri  sadece bir alışveriş merkezi olmadıklarını her fırsatta dile getirdiklerini anımsatarak, ”˜'Bu yörenin değerlerine  katkı sunmak da bizim sosyal sorumluluklarımız arasındadır'' dedi.