Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAŞFED) tarafından organize edilen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivaline liselerarası kategorisinde 10 ödülle dönen Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri Bursa’nın gururu oldu.

13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinden 10 ödül alma başarısın gösteren Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti. Öğrencilerin altında ödüllendirildiği ziyarette okul müdürü Nazım Hikmet Seren ve öğretmenlerde hazır bulundu.

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen müsabakada alınan ödüllerin önemine değindi.

Öğrencilerin isimlerinin uluslararası litaratürde de yer alacağını belirten Sarıkaya, henüz okul çağlarında alınan başarının öğrencilerin mesleki kariyerinde ve CV’lerinde önemli bir yer tutacağını söyledi.

YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ DÜNYAYA TANITMALIYIZ

Her ülkenin yemek kültürünün ayrı özellik gösterdiğini belirten Sarıkaya, yurt dışı gezilerinde su, meyve ve salatadan başka bir şey yiyemediğini belirterek, “Çevredeki Türk lokanta ve restoranlarını arıyoruz. Kültürümüzün önemli bir parçası olan yöresel yemeklerimizi yaşatıp, aynı zamanda dünyaya tanıtmak öğrencileri bekleyen önemli bir ödev.” dedi.

Havva Aslanoba MTAL Müdürü Nazım Hikmet Seren de, uluslararası yarışmanın Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek, öğrencilerin ana yemek, tatlılar, sunum gibi bölümlerde yarıştıklarını anlattı. Seren, uluslararası gurmelerin de bulunduğu bir yarışmada çok sayıda öğrencinin başarı göstermesinden büyük onur duyduklarını söyledi. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde ödül alan öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Yarışmaya Havva Aslanoba MTAL’nin yanısıra, Muradiye MTAL ve Celal Sönmez MTAL’de katılarak çeşitli ödüller alma başarısı gösterdi.