Yenimahalle Belediyesi YENİMEK, yaz kursları kapsamında açtığı pasta ve kurabiye kursu ile geleceğin, hünerli pastacılarını yetiştiriyor. 7-14 yaş arası öğrencilerin katıldığı kursta, pamuk ellerden leziz tatlar çıkıyor.

Öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli ve dolu geçirmeleri için hizmete sunulan YENİMEK yaz kursları, bu yıl da büyük ilgi görüyor. 13 ayrı branşta eğitim veren YENİMEK’te bu yıl en çok ilgi gören kurslardan biri de pasta ve kurabiye kursu oldu. Mutfakta vakit geçirmeyi seven ve sevdiklerine hünerlerini göstermek isteyen Yenimahalle’nin küçük pastacıları, annelerinin tahtlarına göz dikti.

KENDİLERİ KÜÇÜK, MARİFETLERİ BÜYÜK

YENİMEK’in en tatlı kursu olan pasta ve kurabiye kursunda 22 öğrenci, önlüklerini giyip tezgahın başına geçti. Kurs eğitmeni Fatma Kaya’nın önderliğinde her hafta farklı bir tarif öğrenen öğrenciler, muffinler, şeker hamurlu kurabiyeler ve yaş pastalar yapıyor.

Yapım aşamasında hijyene büyük önem veren minikler, bone ve eldiven kullanmayı ihmal etmiyor. Büyük bir zevkle hamura şekil veren küçük pastacılar, daha sonra pişirdiklerini afiyetle yiyiyor.

Her hafta Pazartesi günleri 10-14 saatleri arasın devam eden eğitimlerde yeni tatlar keşfeden öğrenciler, öğrendiklerini evlerinde anne ve babalarına yapmayı da ihmal etmiyor.

KURSUN EN TATLISI

Kursun en küçük üyesi 7 yaşındaki Sude’nin, annesine mutfakta yardım etmek en büyük zevki. “Belki ileride pastacı olurum” diyen Sude, kurabiye yaparken eline, yüzüne un bulaştırsa da yaptıklarının lezzetine diyecek yok.

Kursun en büyük üyesi 14 yaşındaki Fulya da ileride aşçı olmak istiyor. O da mutfakta zaman geçirmekten zevk alanlardan. Bu kurs sayesinde pratikleştiğini belirten Fulya, yeni tatlar öğrenmekten çok mutlu oluyor.