Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfalt çalışması 3 aydır bitmemesine vatandaş tepki gösterdi.

Afşin ilçesinde Ana yol diye tabir edilen Afşinbey caddesinde yaklaşık 3 ay önce başlatılan ve hala bitirilemeyen yol Afşin halkının tepkisine neden oldu. 2014 yerel seçimlerinden sonra büyükşehir yasası kapsamında ilçelere hizmet götürme görevi devralan büyükşehir belediyesi ilçe merkezi dahil olmak üzere 3,5 km lik yolu yaklaşık 3 aydır bitiremeyince ilçe halkı isyan ederek, “Tozlu yoldan ve araçların hasarından bıktık.” dedi.

Yaklaşık 3 ay önce su boruları döşenmesi için kazılarak bakımına başlanan ve haftada bir iki gün çalışılan duble yolun 2 tarafı kazılarak borular döşendi. Her gün yaklaşık 5 bin aracın geçtiği ve dev çukurların oluştuğu anayolda çalışmalar durma noktasına gelince her gün tozla boğuşan halk tepkisini belirterek, "Karşımızda muhatap bulamıyoruz." diye serzenişte bulundu. Araçlara haftalık bakım yaptırmak zorunda kaldıklarını belirten Afşinli vatandaşlar, "İnanın köy yolları bile Afşin yollarına rahmet okuyor. Bir amortisör 150 TL bazen 20 günde 4'ü birden patlıyor, aylık sanayiye 5 bin 400 lira vermek zorunda kalıyoruz. Ama kimin umurunda.” dedi.

Afşin belediyesine dilekçe vererek durumu şikayet eden vatandaşlara yolun büyükşehir ait olduğunu belirten yetkiler, iş yapamamanın çaresizliğini vatandaşa anlatırken Afşinli yetkililer olarak ellerinden bir şey gelmediğini ifade ediyor. Büyükşehir'e yolun ne zaman bitirileceğini soran Afşinliler bazen araç arızası, bazen asfat makinesi arızası cevabı alırken yolun bir an önce bitmesi için zaman zaman milletvekillerini arayarak ricada bulunduklarını belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yolun ne zaman biteceği konusunda bir açıklama yapmazken, araçların yol çalışması yerinde olduğunu ve asfalt santiyesinde arıza olduğunu belirtmekle yetindi.