Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde yeni kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme işine başladı.

387 metre uzunluğunda olacak kanalizasyon hattında 400 mm çapında beton borular kullanılacak. Caddede su taşkınları oluşmasını engellemek amacıyla ayrı bir yağmur suyu hattı da yapılacak. Proje tamamlandığında 451 metre uzunluğunda olacak olan yağmur suyu hattına ise 800 mm çapında beton borular döşenecek.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, altyapı hizmetlerinin gerek ekonomik kalkınma gerekse yaşam kalitesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bu konuda ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Pekar, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kanalizasyon şebekeleri gibi çevresel altyapı hizmetlerinin faydalarını kısa sürede görmek pek mümkün olmuyor. Ancak biz bu duruma rağmen yatırımlarımızı geri planda bırakmıyoruz. Bizim için öncelikli olan insandır. Bu nedenle Adana’nın her noktasında, hem merkezde hem de en ücra yerlerde gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatları çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu konuda her yere hizmet götürmek için yoğun çaba sarf eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

ASKİ’nin Abdi İpekçi Caddesi’nde gerçekleştirdiği çalışmaların kasım ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.