AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Kahramanmaraş'a yapılan Karasu İçme Suyu Projesinden sonra ildeki en büyük proje Afşin Akdere İçme Suyu Projesidir"" dedi.

Erkoç, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Erkoç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla her yerde kalkınmanın devam ettiğini kaydetti.

Kalkınmanın Afşin'de de etkisinin görüldüğünü belirten Erkoç,  Afşin'in içme suyunu yıllarca çözecek projenin ihalesinin DSİ Genel Müdürlüğünde bugün yapıldığını belirtti.

Erkoç, şunları söyledi:

"Yüzlerce kilometre ishale hattı, 20 köy, 6 belde ve Afşinimizi kapsayacak çok büyük bir proje imzalanacak. Akdere projesi, Afşin için çok önemli. Doğal kaynak suyu Afşinimizin çeşmelerinden akacak  ve bu Türkiye'de önder projelerden biridir. Kahramanmaraş'a yapılan Karasu İçme Suyu Projesinden sonra ildeki en büyük proje Afşin Akdere İçme Suyu Projesi'dir. Bunun dışında Afşin'e arıtma tesisi projesinin ihalesin önümüzdeki günlerde yapacağız ve vatandaşlarımıza bu hizmeti kavuşturacağız."

Erkoç, Akdere projesinin bitmesiyle Afşinlilerin hazır su alma ihtiyacı hissetmeyeceğini, hazır su seviyesinde çeşmelerden su akacağını belirtti.

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve partililer katıldı.