Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve Peyzaj Mimarı Necmettin Çırağıloğlu, hükümet konağında incelemeler de bulundu. 
     İlçeye bir meydan kazandırma çalışmalarının başladığını ifade eden Başkan Fazlı Aydoğan, meydanın peyzaj projesini Çırağıloğlu'nun yürüteceğini kaydetti. 
     Aydoğan, şunları söyledi: 
     "Projenin çizildiği gibi estetik bir şekilde yerine oturtulmasını sağlayacağız inşallah. Bu şehre bir marka değer kazandıracak özellikler içerecek ve tamamen halkımızın rahatça kullanabileceği özellikte güzellikte ve ayrıca Çobanpınarı suyunun açıktan aktığı bir meydana dönüşecek. Proje uygulamasına geçmeye çok az kaldı. Birkaç detay var onları görüşüyoruz. Onları açıklığa kavuşturduktan sonra en kısa zamanda başlayacağız." 
     Aydoğan, projenin içinde yer alan eski ve tarihi özelliği olmayan Turabioğlu Camisinin yıkılacağını, ilçede başka bir bölgeye aynı isimde daha geniş ve daha modern bir cami inşa edeceklerini bildirdi. 
     Peyzaj Mimarı Çırağıloğlu ise geniş bir meydan yapılacağını söyledi. 
     Çıralıoğlu, "Eski hükmet konağının yeri Afşin Belediyesi'ne geçince alanı genişletip halkımıza güzel bir meydan yapacağız. Buradan başka Afşin'de meydan yok ve küçücük bir yere sıkışmış durumda. Burayı çok geniş bir meydan yapacağız ve Afşin rahat bir nefes alacak" dedi.