Afyonkaahisar’da suyla dolan alt geçitlerin temizlenmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda kenti etkisi altina alan şiddetli kar ve yağmurun ardından kentin bazı noktalarındaki alt geçitleri su bastı. Polis Meslek Yüsekokulu(PMYO) ve İzmir yolundaki Zeylant Alışveriş Merkezi ile birlikte sitelerde yaşayanların karşıya geçmesini sağlayan alt geçitler suyla doldu.

Suyun, 30 santime ulaşan derinliği nedeniyle alt geçitler kullanılamıyor. Bu durum vatandaşların tepkisine neden oldu. Günde binlerce insanın geçtiği alt geçitlerin hala suyla dolu olmasına bir anlam veremediklerini belirten Murat Akkurt, ilgililer tarafından suyun hala niye tahliye edilmediğini anlayamadıklarını belirtti. Çocuklarını okula götürmek isteyen, yada alış veriş merkezine geçmek isteyenlerin alt geçidi kullanamadığını ifade eden Akkurt, “Buradaki suyun tahliye edilmesi gerekiyor. Vatandaşlar, günde binlerce aracın geçtiği İzmir yolundan karşıya tehlikeyi göze alarak geçmek zorunda kalıyor. Bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak.” dedi.

Öte yandan polis okulunun bulunduğu organize sanayi bölgesine yan girişleri sağlayan alt geçitte sularla doldu. Karşıya geçmek isteyenler su içinde mahsur kaldı. Bir çok vatandaş ise işi olmasına rağmen karşıya geçemeyip geri dönmek zorunda kaldı.