Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde başlattığı asfalt kaplama ve yama çalışmalarına devam ediyor. Şehrin farklı bölgelerinde acil ihtiyaç olarak tespit edilen sokaklarda asfalt serimi yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Barış Mahallesi'nde yama ve kaplama gerçekleştirdi.

Belediye'den yapılan açıklamada, şehrin farklı bölgelerinde bulunan mahallelerde eksikleri tespit eden Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mahalle muhtarları ve yurttaşların asfalt taleplerini de değerlendirdi. Acil ihtiyacı olduğu tespit edilen mahallelerde çalışma yürüten Fen İşleri ekipleri, Karaduvar 6594 Sokak ile Şevket Sümer 5908 ve 5910 sokaklarda asfalt serimi yaptıktan sonra Barış Mahallesi'ne geçti. Barış Mahallesi'nde ilk etapta 4511, 4513, 4516 ve 4518 Sokaklarda asfalt yama çalışması yapan ekipler, bölgede eksiklik tespit edilen diğer sokakları da programına aldı. Mahalle sakinleri, belediye yetkililerine teşekkür ettiler ve çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, yaklaşık 6 yıl önce yüzölçümü 10 katı aşkın büyüyen ilçenin, mevcut altyapı eksikliklerinin de aynı ölçüde arttığını ifade etti. Buna rağmen belediyenin kısıtlı bütçe olanaklarıyla bu alanda önemli hizmetlere imza attıklarını vurgulayan Hakim Baykara, halkın ulaşım güvenliğinin öncelikleri olduğunun altını çizerek, “Gerek mahalle sakinlerimiz ve gerekse bölgemizdeki iş çevrelerinin rahat, konforlu ve güvenli bir ulaşım ağına sahip olmasını önemsiyoruz. Bozuk ve bakımsız yollar, çağdaş bir kent kimliğiyle örtüşmüyor. Bu bakımdan ekiplerimiz herhangi bir ayrım gözetmeksizin kentimizin her noktasındaki eksiklikleri tespit ediyor ve asfalt programına alıyor. Hava koşulları elverdiği ölçüde asfalt kaplama ve yama programımız devam edecek. Bizim tespitlerimizin dışında yurttaşlarımız da bu konudaki her türlü dilek ve talepleri için Fen İşleri Müdürlüğümüzün 238 7954 ve 238 7955 numaralı telefonlarını arayabilirler.” şeklinde konuştu.