Mersin merkez Akdeniz Belediyesi'nde Eş Başkan Fazıl Türk'e kaldırımların yenilenmesi için İller Bankası'ndan borçlanma yetkisi verildi.

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı, Eş Başkan Türk başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin, Konferans Salonunda düzenlenen Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, yoklama ile başladı ve bir önceki birleşim tutanak özetinin oylanmasıyla devam etti. Meclis'in 3'üncü gündeminde ise Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan sokakların kaldırımlarının parke taşı ile kaplanması ve kaldırım bordürlerinin yenilenmesiyle ilgili olarak Eş Başkan Fazıl Türk'e, İller Bankası'ndan borçlanma yetkisi verilmesine ilişkin madde görüşüldü. Toplantıda ilk olarak aynı konuyla ilgili olarak 2 Haziran 2015 tarihinde alınan meclis kararı iptal edildi. Sonrasında ise ilgili gündem maddesi yeniden görüşüldü ve meclis üyelerinin oy çokluğu ile teklif kabul edildi ve Eş Başkan Fazıl Türk'e yetki verildi.

Bazı meclis üyelerinin, borçlarla ilgili kaygılarını dile getirmesi üzerine açıklama yapan Eş Başkan Türk, söz konusu borçlanmanın uzun vadeli olacağını belirtti. Geçmişte alınan borçların ödenmesinde de ciddi sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Belediyelerin, halka ve kente hizmet için var olduğunu vurgulayan Türk, "Belediyeler ticari işletmeler değildir. Bu nedenle de belediyeler kâr veya zarar mantığı ile hareket edemez. Kentimiz ve halkımız için gereken hizmet ve yatırımları yapmak üzere borçtan kaçınamayız. Çünkü belediye yönetimleri, öncelikle halkın menfaatini düşünmek zorundadır. Yasayla kapanan 8 belde belediyesi borçları ve personeliyle Akdeniz'e bağlandı. Buralarda asfalt kaplama hizmetini kendi imkânlarımızla yapabiliyoruz. Kilit taşı projesi için İller Bankasından isteyeceğimiz borç da uzun vadeli olacak. Toplu kesinti uygulanmadığı sürece belediyemiz sıkıntı çekmeyecektir" diye konuştu.