Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve beraberindeki heyet Amerika Birlesik Devletleri'nin Philadelphia kentinde düzenlenen America Ulusal Futbol Antrenörleri Birliği'nin (National Soccer Coaches Association of America-NSCAA) düzenlediği Uluslararası Bilim ve Futbol Kongresi ile Futbol Fuarı'na katıldı.

NSCAA'nın özel davetlisi olarak kongreyi yerinde takip eden heyet, Fatih Terim başkanlığında heyetler arası toplantılar da düzenledi. Fatih Terim, Türkiye'de uygulamayı düşündüğü projeler konusunda uluslararası uzmanlarla fikir alışverişinde bulundu. Özellikle ABD Futbol Federasyonu yetkilileri ile karşılıklı eğitim ve uygulamalar konusunda işbirliği yapılabilmesi için gerekli ön çalışmaların yapılması hususunda karar birliğine varıldığı belirtildi.

Heyette yer alan Cezmi Turhan, ABD'deki tüm eyaletlerin teknik direktörleri ve futbol gelişim antrenörlerine Türkiye'de elit futbolcu gelişimi tarihini ve uygulamalarını anlatan bir sunumda önümüzdeki dönem için gençlik geliştirme programı ile ilgili planları ve projeleri anlattı.

Sunumun ardından US Youth Soccer yetkilileri Sam Snow başkanlığında Fatih Terim ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Heyeti ile özel bir görüşme yaparak, önümüzdeki dönemde birlikte çalışmalar yapılabilmesi konusundaki taleplerini iletti.

NSCAA CEO'su Joe Cummings ile Başkan George Perry, Fatih Terim ve TFF Heyeti ile görüşmeler yaparak, birlikte antrenör eğitimi yapılması, eğitim materyali oluşturulması, fuar ve konferanslar düzenlenmesi hususunda fikir alışverişinde bulundular.

Futbol Fuarı'na katılan heyet bu alanda incelemelerde bulundu. Özellikle yeni gelişmeler ve uygulamalar konusunda fikir ve bilgi alındı. Fuar sırasında antrenörlerin Fatih Terim'e yoğun ilgi gösterdiği ve birlikte fotoğraf çektirdikleri görüldü.