Konya'nın Akşehir ilçesinde geçen yıl ocak ayında 63 derece sıcaklıkğında jeotermal suyun bulunduğu bölge 5 Mayıs'ta ihaleye çıkarılıyor. Bölgede bulunan kaynaklara göre tesisleşme planlanacak.

Akşehir Gözpınarı Mahallesinde Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından yapılan sondaj çalışmaları neticesinde bulunan 63 derece Jeotermal suyun turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Suyun bulunduğu bölgede yeni aramalar neticesinde elde edilecek kaynaklara göre turizm yatırımları yapılacak. Bölgenin Afyon'dan sonra en sıcak olarak değerlenririlen Gözpınarı Kaplıcasının taban sıcaklığı 104, çıkış sıcaklığı 63 derece olarak tespit edildi. Burada şu an bulunan jeotermal su 4000 yataklı bir otelin ihtiyacını karşılayabiliyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, mevcut bulunan jeotermal su ile yeni kaynaklara ulaşma ümidinin doğduğunu kaydetti. Akkaya şu an elde edilen kaynağın tesisleşmeye yeterli olduğunu fakat olağan bulunabilcek yeni kaynaklarla kapasitenin çok daha artacağını belirtti. Başkan Akkaya ''MTA tarafından 5 Mayıs'ta yapılacak ihaleye, Akşehir Belediyesi olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ortak girişimi ile katılmak için hazırlık yapıyoruz. İnşallah şehrimize ve bölgemize hayırlı olur.'' ifadelerini kullandı.