İzmir'in Aliağa Belediyesi, yaklaşık 3 bin 500 yıllık tarihe sahip Kyme antik kentine ulaşan patika yolda iyileştirme çalışmaları yapıyor. Nemrut Limanı mevkisinde bulunan Kyme'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ulaşımda sıkıntı çekmesini gözardı etmeyen belediye, uzun yıllardır onarılmayı bekleyen yoldaki çalışmalarına geçen gün başladı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yol onarım çalışmalarına devam ederken Park Bahçeler Müdürlüğü de yol kenarında bulunan ve ulaşımda engel teşkil eden ağaçlarda budama yapıyor. Özellikle toplu ulaşım araçlarının geçişini kolaylaştırmayı hedefleyen budama çalışmalarının yanısıra yangınlara davetiye çıkaran kuru otlar da biçilerek, çevrede geniş kapsamlı düzenleme ve temizlik yapılıyor. Ziyaretçilerin Kyme antik kentini kolay bulmasını sağlamak amacıyla hazırlanan yönlendirme levhaları da çalışmaların ardından dikilecek.

İTALYAN EKİBİN YÜZÜ GÜLDÜ

Her ay yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği Kyme antik kentine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan çalışma, bölgede dünyaca ünlü İtalyan arkeolog Antonio La Marca başkanlığında arkeolojik çalışmalar yapan kazı heyetinin de yüzünü güldürdü. Kyme'nin tanıtımı noktasında ulaşımın önemini vurgulayan Calabria Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Antonio La Marca, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.

Kyme antik kentine ulaşımı kolaylaştırmak için bu tür yol tesviye, bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Acar da, “Anadolu'nun Ege sahillerindeki en önemli liman şehirlerinden biri olan Kyme antik kentine sahip olmamızın, ilçemiz adına çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu şansımızı mutlak suretle ilçemizin lehine çevirmek zorundayız. Bu noktada Aliağa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim.” dedi.