Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi’nin ikinci adımını Altınözü ilçesinde attı.

Daha temiz ve 24 saat kesintisiz içmesu yuna ulaşılması adına düzenlenen projenin açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, 30 Mart 2014’ten bugüne kadar çok zor şartlar ve sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini belirterek, bu süre zarfında kuraklıkla mücadele ettiklerini ve teşkilat yapısını oturtmaya çalıştıklarını ifade etti.
Hatay’ın her tarafında kıtlık ve kuraklıkla mücadele edilirken projeler ürettiklerini kaydeden Genel Müdür Çeker, 50 Yılın İçme Suyu Seferberliği Projesi kapsamında 26 bin 718 metre içme suyu şebekesi döşeneceğini ve 1000 adet bağlantı noktasının yapılacağını belirtti.
Çeker, projeyle önümüzdeki 50 yılda Altınözü ilçesi merkezinin içme suyu problemini kökten çözeceklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da, projenin kısa bir süre içerisinde hazırlanıp adımların atıldığını ifade ederek, bu çalışmanın kısa zaman içerisinde somut veriler elde etmesini diledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Yayladağı ilçesinin ardından Altınözü’nde projenin ilk adımını attıklarını belirterek, geçtiğimiz sene kuraklıktan dolayı su sıkıntısının yaşandığını bu sıkıntıların üstesinden gelmek için HATSU ekibinin 30’u aşkın proje hazırladığını aktardı. Altınözü’nün ardından bu sene Belen, Hassa, Erzin, Antakya, Defne ve Samandağ’ında da adımların atılacağını aktaran Savaş, önümüzdeki sene de geri kalan ilçelerde projeye başlanacağını ifade etti.

Proje ile herkesin 24 saat kesintisiz temiz su içeceğini dile getiren Savaş, “Son günlerde Hatay’ın birçok noktasında elektrik kesintileri çok olduğu için panolarımızda, motopomplarımızda, jeneratörlerimizde ve trafolarımızda sıkıntılar oluştu. Ayrıca 580 tane içme suyu depomuz var fakat; 500’ü hem hijyenik hem de fiziki anlamda kullanılamaz durumda. Acil elektrik kesintisi durumunda depolarımız 6 ile 8 saat arasında yetecek kadar şekilde planlanıyor.” dedi.

Konuşmalar sonrasında Altınözü’nün merkezinden başlayan projenin ilk adımı okunan dualar eşliğinde başlatıldı.