Bursa'da yapılan bir ankette vatandaşların yüzde 65'i, kentsel dönüşümde yapılacak binaların 5 katlı bina yapılmasını istediği ortaya çıktı.

Konut ve Yapı Gazetesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ Bursalıların yoğun katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Zirve programında ilk olarak; BETİMAR Araştırma’nın 1-5 Şubat 2015 tarihleri arasında Bursa’da 1.465 kişi üzerinde yaptığı Kentsel Dönüşüm Beklentileri Anketi’nin sonuçları açıklandı. Anketin Bursa’nın 17 ilçesinde yapıldığını kaydeden Betimar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Gürkan Duman, yapılan araştırmalarda vatandaşların yüzde 79’unun Bursa’nın depreme hazırlıklı olmadığını düşündüğünü söyledi. Bursalıların yüzde 25’inin kentsel dönüşüm kavramı ile ilgili bilgisi olduğunu ifade eden Duman, vatandaşların yüzde 76’sının kentsel dönüşüme olumlu baktığını dile getirerek, gerçekleşecek dönüşümde halkın yüzde 65’inin 5 katlı bina yapılmasını istediğini belirtti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de kentsel dönüşümün tüm dünyanın ortak konularından biri olduğunu hatırlatarak, "Her sektörde olduğu gibi nihai hedefimizin insanın yaşam kalitesini artırmak olduğunu unutmamalıyız. Kentsel dönüşüm kavramına da bu perspektiften bakmalıyız. Biz kültürümüzü, örf ve âdetimizi göz ününde bulundurarak, kendimize özel bir kentsel dönüşüm modeli geliştirmeliyiz. Bu reçeteyi yazabilecek uzmanların Bursa’da fazlasıyla bulunduğunu düşünüyorum." dedi.