Antakya Belediye Başkanlığı yeşil alan olarak bağışlanan parkın imara açılacağı bilgisini alan vatandaşların gerçekleştirdiği basın açıklamalarını “demagoji” olarak değerlendirdi.

Antakya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Saraycık mıntıkasında bulunan 1812 ve 1813 nolu parsellerin satışı konusunun, bilgi edinme ihtiyacı duyulmadan, siyaset malzemesi ve demagoji yapılmak suretiyle ilgililer tarafından kamuoyuna farklı yansıtılmaya çalışıldığı iddiasında bulunuldu.

Üzerinde Antakya’da ikamet eden 350 bin kişinin hakkı bulunan bir kamu kaynağının iki apartmanın menfaatine tahsis edilemeyeceği belirtilen belediyenin açıklamasında, “Belediyemiz döneminde bahse konu bölgede, konut alanına rastlayan ve satışa sunulan parsellerin 10 katı büyüklüğüne tekabül eden 14 bin metrekare yeşil alan hayata geçirilmiştir. Yeşil alan ve peyzaj düzenlemeleriyle, oyun guruplarıyla, oturma banklarıyla, aydınlatmasıyla, sulama sistemiyle, ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmalarıyla bölge Saraykent Mahallesi sakinlerimizin hizmetine sunulmuştur.” denildi.

Bahse konu parsellerin kanunlar çerçevesinde ve usulüne uygun bir şekilde açık arttırma yöntemiyle satışa sunulacağı bilgisini veren Belediye, “Kamuoyuna açık ve dileyen herkesin katılabileceği parsel satışından elde edilecek bu gelir kaynağı Antakyalıların hizmetinde kullanılacaktır. Konunun siyaset malzemesi ve demagoji yapılmak suretiyle ilgililer tarafından kamuoyuna farklı yansıtılması tarafımızdan esef ve üzüntüyle karşılanmış olup, etik bir davranış olmamıştır.” ifadelerine yer verildi.