Büyükşehir Belediyesi tarafından Arslanbey Mesire Alanı içerisinde oluşturulan Doğal Yaşam Parkı,başta anaokulu öğrencileri olmak üzere vatandaşların ilgi odağı olurken, Down Sendromlu ve Otizmli çocuklara da ata binme terapisine ev sahipliği yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 650 dönüm alana sahip Arslanbey Mesire Alanı içerisinde 55 dönüm alan üzerinde oluşturduğu Fauna ve Flora Tanıtım Alanı (Doğal Yaşam Parkı) çocukların yoğun ilgi gösterdiği bir alan haline geldi.

30 Tür Evcil Hayvan

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Arslanbey Doğal Yaşam Parkı’nda, koyun, keçi, devekuşu, Midilli Atı, kedi, köpek, tavus kuşu, papağan, tavuk, horoz, tavşan gibi 30 çeşit evcil hayvan çocukların hizmetine sunularak, onlara yaklaşmaları ve evcil hayvanları tanımaları sağlanıyor.

HABER FOTOĞRAFLARI

Engelli Çocuklara Terapi

Hafta içinde haftada iki gün olmak üzere Down sendromlu ve otizimli çocukların Midilli atlarına bindirilerek terapi seansları uygulanıyor. Terapi seanslarına çocuklar tek tek alınarak ata daha fazla binme ve daha fazla vakit geçirme imkanı sağlanıyor.