Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi'nden devralınan Atatürk Kent Ormanı'nda trafodan aydınlatma ekipmanlarına yangın hidratlarından elektrik kablolarına kadar birçok malzemenin söküldüğünü bildirdi.

Sökülen trafonun yerine yenisi monte edilirken çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alanın eskiden olduğu gibi yine vatandaşlara hizmet vereceğini, sadece hizmet veren kurumun değiştiğini söyledi. Sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin monte edildiğini ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir farkının burada da en kısa zamanda hissedileceğini kaydetti. Devir işlemlerinin ardından Nilüfer Belediyesi tarafından sökülen trafo, aydınlatma ekipmanları, elektrik kabloları ve yangın hidratlarıyla ilgili tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eksikliklerin giderilmesi çalışmalarına hızla başlandı. Yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerindeki bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan ancak Nilüfer Belediyesi tarafından sökülerek götürülen trafonun yerine yenisinin montajı tamamlandı.

Parkın Büyükşehir’e tahsisin ardından yapılan incelemede, önemli bir tahribat belirlendiğini dile getiren Başkan Altepe, eksikliklerin giderilerek bölgenin yeniden vatandaşların kullanımına açılacağını vurguladı. Eskiden olduğu gibi bölgenin yine halka hizmet vereceğini ve bu noktada hiçbir değişiklik olmayacağını ifade eden Başkan Altepe, "Burada sadece hizmet eden kurum değişti. 10 bin metrekarenin üzerindeki tüm parklar bize devredildi. Kısa zamanda buraya da Büyükşehir Belediyesi’nin elinin değdiği belli olacak. Çünkü sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin montajı yapılıyor. Büyükşehir’in hizmet kalitesi önümüzdeki günlerde burada da en iyi şekilde görülecek. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun." dedi.