Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürlüğü bünyesinde çalışacak olan Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı tamamlandı. Atık su arıtma tesisinde test aşamaları başladı.

Test aşamalarının devam ettiği tesiste, kısa zamanda toplam nüfusa hizmet verecek şekilde başlangıç yapılacak. Şehir genelinde toplanan tüm atık suların birikeceği ve burada tamamıyla ayrıştırılarak Kızılırmak Nehri'ne verilecek. Tesis, Kırıkkale-Yahşihan kara yolu üzerinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası'nın yanında yaklaşık 250 bin metrekare bir alana kuruldu. Kırıkkale şehir merkezinden Kızılırmak Nehri'ne aktarılan evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucu kirlenmiş atık suyu temizleyecek. Arıtma tesisi, kısa süre içinde tam kapasiteye ulaşacak. Arıtılan sular doğaya zarar vermeyecek ve kötü koku oluşturmayacak şekilde Kızılırmak Nehri'ne deşarj edilecek.

Tesisi, biyolojik azot ve biyolojik fosfor giderimle ve çamur stabilizasyonlu bir tesis modeli olacak. Tesis, ileri biyolojik arıtma tesisi olacak. Tesiste, giriş pompa istasyonu, ince ızgara, havalandırma ızgarası, yağ giderici anaerobik havuzu, aktive edilmiş çamur havuzu, fosforun kimyasal eliminasyonu, final çökeltme havuzları, mekanik kurutma, çamur depolama alanı, supernatant tampon tankı ve septik bertaraf istasyonu üniteleri bulunacak.