Aydın’ın şehiriçi trafiğini rahatlatacak olan Denizli çevre yolu bağlantı çalışmalarında sona geliniyor. Kamulaştırma ve diğer engellerin aşıldığı 8 km.’lik çevre yolu bağlantısının, 2016 yılı ilk döneminde hizmete gireceği belirtildi.

Aydın yatırımları hakkında bilgi veren Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, söz konusu otoyol bağlantısının, 68 milyon 418 bin 615 TL’ye ihale edildiğini belirtti. Uraloğlu, “İlimize katkı sağlayacak projelerden bir tanesi, Denizli çevre yolu. Aynı zamanda otoyol bağlantısını da sağlamış olacak. Toplam 8 km.’lik bir proje. Altyapı işlerini neredeyse bitirdik. 2016 yılının ilk yarısında trafiğe açalım diye planladık. Bir aksilik yaşamazsak, 2016'nın ilk yarısında trafiğe açmış olacağız.” dedi.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü olarak Aydın’da 17 projeleri bulunduğunu, 2015 yılı ödenek tutarı olan 60 milyon TL’den dönem sonuna kadar harcanan 55 milyon TL ile yüzde 91 parasal gerçekleşme beklediklerini belirten Uraloğlu, “Aydın’daki yatırımlarımız için sene sonuna kadar ek ödenek planlaması yapıldı. Çalışmaları devam eden Aydın-İzmir karayolu bölünmüş yol yapımı da 2017 yılında bitecek.” dedi.