Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, şubat ayı gıda güvenliği çalışmalarını açıkladı. Gıda üretim yerlerinde 123, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 597 denetim yapıldığı, bunlardan 11 işyerine yaklaşık 120 bin lira para cezası kesildiği belirtildi.

İl Müdürü Mustafa Bircan, Aydın’da toplam bin 649 gıda üretim, 13 bin 955 gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunduğunu belirtti. Bircan, yaptığı açıklamada, “Denetim izleme programı, şikâyet, yıllık denetim programı, zehirlenme gibi olaylara istinaden toplam 31 adet numune alındı. İl genelinde gıda üretim yerlerine yapılan denetim ve alınan numuneler sonucunda, mevzuata uygun olmayan dokuz işletmeye 115 bin 774 TL idari para cezası, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise yapılan denetim ve alınan numuneler sonucunda mevzuata uygun olmayan iki işletmeye 4 bin 63 TL idari para cezası kararı uygulandı. Müdürlüğümüzce şubat ayı içerisinde 182 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 1 milyon 203 kg. kuru incir, 64 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 527 bin 810 kg. muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam 1 milyon 731 bin 557 kg. gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.” dedi.

Alo Gıda 174 hattına, geçen şubat ayı içerisinde gıda satış yerleriyle ilgili 21, toplu tüketim yerleriyle ilgili 9, gıda üretim yerleriyle ilgili 11 şikâyet geldiğini de belirten İl Müdürü Bircan, “Şikâyetlerle ilgili olarak 32 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış, mevzuata aykırı bir durumu tespit edilmemiştir. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)’ye kaydedilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 106 kişilik gıda kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.” dedi.