Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe Şoförler odaları başkanlarıyla birlikte, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Şoför esnafının sıkıntılarını aktardıklarını belirten Çetindoğan, şoför esnafının kendisini yenilemesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım araçlarının 77 gün ücretsiz yolcu taşıdığını, bu süreçte şoför esnafının sıkıntıları olduğunu belirten AYESOB Başkanı Çetindoğan, ayakta kalabilmeleri için yeniliklere, teknolojiye ve halkın isteklerine göre yenilemeleri gerektiğini söyledi. Birçok mesleğin kendisini yenilemediği ve teknolojiyi takip edemediği için yok olduğuna dikkat çeken Çetindoğan, Aydın şoför esnafının da bunun farkına varması gerektiğini belirtti. Kavgacı değil, sıkıntıları aktaran ve çözüm yolu bulmaya çalışan olacaklarını kaydederek, “Biliyorsunuz 77 gün, belediyenin getirdiği araçlar ulaşımda ücretsiz taşımacılık yapıyordu. Pazartesi gününden itibaren de paralı konumuna geçtiler. Bununla ilgili bazı odalarımızın sorunları vardı. Paralı hizmete geçtik ama bazı odalarımızda, fiyatla ilgili ve güzergahla ilgili sorunlar vardı. Biz bu sorunlarımızı anlatmak için gittik. Ben tek başıma gitmedim; Kuşadası, Söke, Koçarlı, İncirliova, Aydın Şoförler odaları başkanlarım, genel sekreterimle birlikte sorunları anlatmak için gittik. Paralıya geçiş hayırlı olsun dedik. Bundan sonra inşallah ne esnafımızın ne de belediyemizin zarar görmesini istemiyoruz. Biz sohbet halinde dertlerimizi anlattık, hem de ziyaret ettik. Esnafımızın fiyatlar konusunda, hatlar konusunda sorunları vardı. Bazı yerlere çok araç girmesi sorunu vardı. Bunlarla ilgili görüşlerimizi bildirdik, ondan sonra da ayrıldık.” dedi.

Çözümler konusunda Başkan Çerçioğlu'nun herhangi bir şey söylemediğini aktaran Selahattin Çetindoğan, “Biz dertlerimizi anlattık, onlar da dinlediler. Çözümle ilgili, 'şunu yaparız, bunu yaparız' denmedi. Sadece biz sorunlarımızı anlattık. Biz esnaf olarak çağı ve teknolojiyi yakalayamazsak, yeniliklere açık olmazsak tek tek kaybolup gidiyoruz. Böyle çok esnafımız kaybolup gidiyor. Onun için diyoruz ki esnafın da işi kolay değil. Bir minibüsü değiştirmek, işyerini büyütmek, teknolojiyi takip etmek kolay değil ama her gün yenilikler oluyor. Mesela büyük alışveriş merkezlerinde, bir demet maydanozu bile kredi kartıyla alabiliyorsunuz. Biz de bunu yapmalıyız. Minibüslerimiz artık engellilerin erişebileceği duruma gelmeli. Yasal olarak da böyle ancak bizim araçlarımızın yüzde 20’sinde vardır, geri kalanında yoktur. Bir de Aydın’da sıcaklık, dışarıda 50 derece. Minibüse bindiğinde, kliması çalışsın istiyor halkımız. Halkımız klimalı ve temiz araçlarda seyahat etmek istiyor. Onun için biz de kendimize çekidüzen vereceğiz, yavaş yavaş kendimizi düzelteceğiz. Bugün Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği araçlardan daha iyisini yapmaya çalışacağız. Mücadelemiz böyle olacak. Hiçbir kurumla kavgalı olmayacağız, çünkü biz esnaflar olarak kavgayla hiçbir yere varılmayacağını biliyoruz. Orta yolu bulacağız, dertlerimizi anlatacağız. Yapabildiğimizi yapacağız, yapamadığımızı kendimiz bir şeyler yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Belediyenin, ulaşımla ilgili kanunen yapması gerekenleri yaptığını ve buna karşı olmadıklarını da beyan eden AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Şimdi biz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, 'Hayır, yapmayın.' nasıl deriz? Biz anlatacağız, dinleyeceğiz, anlatamadığımız yerde kendimiz çözüm üretemeye çalışacağız. Kendimizi yenilemeye çalışacağız. Aydın’da çok kooperatif kurulmuş, bunları birleştirme yoluna da gidebiliriz.” dedi.