Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Onlar ‘hayır’ kampanyasına ‘hayır’ diyerek destek olsalar da biz burada Kahramanmaraş’ta 16 Nisan'da korkusuzca evet deyip hep beraber cevabını hem Hollanda’ya hem Almanya’ya hem de hayırcılara vereceğiz" dedi.
Bakan Tüfenkci, Kahramanmaraş’ta Ağcalı Vadisinde 215 dönüme kurulan Aliya İzzetbegovic Parkı'nın açılışını yaptı. Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, Aliya İzzetbegovic'in Müslümanlar için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Aliya İzzetbegovic gerçekten bilge kral diye anılan hem Bosnalılar hem de tüm Müslümanların unutulmaz liderlerinden biridir. Sadece Boşnak halkının değil tüm dünya Müslümanlarının kalbinde de mümtaz bir yeri vardır" dedi.
16 Nisan referandumuna ve Aliya İzzetbegovic ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın benzerliklerine değinen Tüfenkci, "Biz anayasa değişikliğinde biliyorsunuz gençlerin önünü açıyoruz. Gençlere milletvekilliğinin önünü açıyoruz. Bugün birileri diyor ki onlar daha çoluk çocuk diye küçümsüyorlar gençlerimizi. Oysa bizim medeniyetimizde ne gençler olduğunu biz Aliya'da görüyoruz. Aliya İzzetbegovic ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da gerçekten pek çok ortak noktaları vardır. Bunları uzun uzun anlatmayacağım. Ama her ikisi de halkın teveccühünü, halkın sevgisini dünyanın başka liderleriyle mukayese edilemeyecek kadar büyüktür. Aliya İzzetbegovic Bosna savaşı sırasında bir kumpasla esir edinmek istenir. Ama Allah’ın yardımıyla bir mucize gerçekleşir. Onun bulunduğu odayı yanlışlıkla arayan bir bayan sayesinde Boşnaklar durumu öğrenir ve havaalanına gidip liderlerini alır. Aynen 15 Temmuz'da Türk halkının Cumhurbaşkanına havaalanında sahip çıktığı gibi" dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Hollanda’nın ve Almanya’nın Türkiye ve Müslümanlara karşı tavırlarını da eleştiren Bakan Tüfenkci, "Biz bunların demokrasi deyip demokrasiyi sadece kendilerine uyguladıklarını görüyoruz. Demokrasi deyip, özgürlük deyip ama özgürlükleri kendilerinden başka ifade hürriyetlerini, kendilerinden başka kimseye tanımadıklarını da en son Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamelelerden görüyoruz. Onlar ‘hayır’ kampanyasına ‘hayır’ diyerek destek olsalar da biz burada Kahramanmaraş’ta 16 Nisan'da korkusuzca evet deyip hep beraber cevabını hem Hollanda’ya hem Almanya’ya hem de hayırcılara vereceğiz" diye konuştu.