Balıkesir'de dün gece saatlerinde ana isale hattında meydana gelen arıza sebebiyle şehir merkezindeki birçok mahalleye su verilemiyor. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri, mahallelerde tankerlerle su dağıtıyor.

BASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, söz konusu arızanın giderilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Şehir şebeke suyu hattındaki iki bölgede borularda arıza meydana geldiği, bunlardan İzmir yolu üzerindeki ana hatta binlik CTP boru arızası olduğu kaydedildi. Bundan dolayı Plevne, Bahçelievler, Hasan Basri Çantay, 1. Gündoğan, 2. Gündoğan ve Gümüşçeşme mahallelerinde su kesintisi yaşanıyor. Bu bölgede, 150 Pc ile su verilmeye başlandığı bildirildi. Diğer arıza ise Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. Sakarya Caddesi'nde bulunan 150'lik PVC hattında boru arızası oldu. Bu arızadan dolayı Çay, Vicdaniye, Atatürk, Paşaalanı, Ege, Kayabey ve Oruçgazi mahallelerine su verilemiyor.

BASKİ Genel Müdürlüğü, söz konusu arızaların bir an önce giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasına çalışıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da çalışmaları yerinde inceledi.