Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Göksel Başar, ilçeye yatırım çekmeye çalıştıklarını belirterek, Bafra Organize Sanayi Bölgesi'ne daha çok yatırımcı çekmek için eksiklerin giderilmesi ile ilgili çalıştıklarını ifade etti.

Bafra Şehir Kulübü'nde 2014 yılında yapılan çalışmalar ve projeler hakkında düzenlenen yemekli basın toplantısına, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Başkan Yardımcısı İsmail Kuloğlu, Bafra TSO yönetimi ve Bafra’da görev yapan basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, "Bafra Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclisi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve takibini yaptığımız 4 ana hedefimiz bulunmaktadır. Bu hedeflerin gerçekleşmesi hususunda ortak akılla hareket ederek çalışmalar yapmaktayız." dedi.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi'ne daha çok yatırımcı çekmek için eksiklerin giderilmesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başar, "Bu bağlamda Bafra OSB’de faaliyet gösteren fabrikalarımız internet altyapısının zayıf olması sebebi ile sürekli kopma yaşıyordu, girişimlerimiz neticesinde Bafra OSB’ye fiber kablolarla internet hattı yeniden döşenerek, firmalarımızın iletilişim ağı güçlü hale getirildi. Bafra OSB’de yatırımcıların yaşadığı en büyük problem OSB müteahhidine olan borcumuz idi. Yatırımcılarımızın arazileri haciz edilmişti. Müteşebbis heyetimizin girişimleri sonucunda çözüme kavuşturulmuş, yatırımcılarımızın önü açılmıştır." diye konuştu. Başar, yatırımcılar için son bir yılda 92 dönüm arazi tahsis edildiğinin altını çizdi.

Bafra,19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinin, tarımsal üretim konusunda Türkiye’nin en önemli ovalarından olduğuna dikkat çeken Başar, "Ancak bölgemizde seracılık yaygınlaşmamıştır. Ürünlerimizi bize çok yakın olan Rusya, Ukrayna ülkelerine ihraç etmek istiyorsak seracılığa önem vermeliyiz. Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ziraat Odası olarak aramızda bir protokol yaparak, Bafra’ya Sera Organize Sanayi Bölgesi kurma kararı alınmıştır." diye konuştu.

Başar, kendileri için en önemli konu olan Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının da ikinci etabı imarının tamamlandığını ve yaklaşık 700 dönüm yer bulunduğunu ifade etti. Başar, henüz yatırımcılara açılmayan bu kısım için bürokratik işlemlerin titizlikle takip edildiğine vurgu yaptı.