Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2009 yılında belediyenin bütçesinin 33 milyon lira, borcunun ise 26 milyon lira olduğunu belirterek, "Biz bu tablo ile yönetimi devraldık. Yıllık ortalama yüzde 21 büyüme oranı ile 2014 bütçemiz 100 milyon lira, borcumuz ise 55 milyon liradır." dedi.

Giresun Belediye Meclisi nisan ayı ikinci toplantısı Başkan Kerim Aksu Başkanlığında toplandı. 2014 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi için oturumu yönetmek üzere Başkan Vekili Hayati Tökez Meclis’e Başkanlık yaptı.

AK Parti Grubu adına Giresun Belediyesi 2014 yılı faaliyet raporu üzerinde konuşan Meclis Üyesi Fahri Uzun, raporun tamamını incelendiğini belirterek şu görüşlerini dile getirdi: “ Parti gurubu olarak burada kamuoyunu aydınlatmak ve çalışmalara başka gözden bakış getirmek istiyoruz. Giresun Belediyesi’nin gelir kalemleri oldukça fazla. Ancak belediyenin gelir artırıcı çalışmaları yeterli değil. Gelir sağlansın dediğimizde arsa satışı akla geliyor. Bütçenin yüzde 30 oranında şişkin olduğunu görüyoruz. Bu bütçe ile yılda 7-8 milyon liralık yatırım yapılmalı. Bu faaliyetlerin hiçbir kalemini kamuoyu adına kabul etmiyoruz. Vatandaşın sağladığı kaynak, vatandaşa hizmet olarak dönmelidir.” Meclis Üyesi Leyla Bektaş Ayhan da, belediyenin borçlarını ve çalışanların oranı hakkında bilgi istedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu 2014 yılı faaliyet raporu üzerine yapılan eleştirileri yayınlayarak şunları söyledi; “ Değerli meclis üyeleri Giresun Belediyesi en fazla büyüme oranını yakalamıştır. 2009 yılında bütçe 33 milyon lira, borç ise 26 milyon liraydı. Biz bu tablo ile yönetimi devraldık. Yıllık ortalama yüzde 21 büyüme oranı ile 2014 bütçemiz 100 milyon lira, borcumuz ise 55 milyon liradır. Yılbaşından sonra borcumuz 46 milyon liraya inmiştir. Tabi bu arada 33 milyon lira alacağımız var. Bütçenin büyüme oranı ile personel sayımızda büyümüştür. Hatırlayın, bizim için “çalışanın maaşını ödeyemez, borç batağında” diye propaganda yapıldı. Bu gün Giresun Belediyesi ekonomisi en iyi belediyeler arasında ilk sıradadır. Hem yatırım yapıyoruz, maaşları ödüyoruz. Hem de hizmet üretiyoruz. Yeniyola başladık. Keşap Durağı Otopark ev Meydan Projesi geçen hafta kurulda onaylandı. 34 yeni araç alıyoruz. Bir vidanjör 700 bin lirayı buluyor. Belediye sudan, kaldırımdan, yoldan, cenazeden her şeyden sorumlu. Bu bütçe her kaleme hizmet üretiyor. Sular idaresi için tadilat projesi hazırlandı. Neredeyse 1 milyon liralık yatırım. Toplam 300 km, su, yağmursuyu, kanalizasyon, altyapı yatırımı yaptık. Hayal denilen AB Altyapı Projesi bu yılın sonunda ihaleye hazır hale gelecek. 100 milyon liralık bir bütçe. Bu şehirde elektrik kesildiğinde artık su kesilmiyor. En fazla otoparkı, çocuk parkını, yolu, istimlaki biz yaptık. Ekonomisi en iyi belediyeler arasındayız. Biz yıllık değil Giresun’un geleceğini planlıyoruz.”

Başkan Kerim Aksu’nun konuşmasından sonra 2014 yılı belediye faaliyet raporu oylanarak kabul edildi.

Belediye Meclisi gündemindeki diğer konuları görüşerek, 6 Mayıs 2015 tarihinde saat 14:00 da toplanmak üzere sona erdi.