Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Meydanı'nın bilinçsiz vatandaşlardan tarafından kirletildiğini belirterek, "Bunu Yozgat’ın geneline mal etmemek lazım. Bu işi yapanlar bana göre çok küçük bir azınlık. Bu azınlığın da çoğunluğa uyması gerekir. Çoğunluğun da artık bu azınlığa dur demesi lazım." dedi.

Yozgat Belediyesi tarafından temiziliğe dikkat çekmek için yaklaşık 10 gün önce başlatılan uygulama ile Cumhuriyet Meydanı'nda temizlik yapılmaması kararı alındı. Yapılan uygulamada vatandaşların temizlik konusuna duyarlılık göstermesi ve farkındalık oluşturulması beklenirken, özellikle kuruyemiş ve çekirdek kabuklarıya meydanın ve merdivenlerin kirletildiği gözlerden kaçmadı.

Kirletilen alanda Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın da katılımı ile temizlik çalışması başlatıldı. Bazı duyarlı vatandaşlar da uygulamaya destek vererek, alanın kirletilmesine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada temizlik konusunun belediyenin asli görevleri arasında yer aldığını belirterek, göreve geldikleri günden bu yana en fazla temizliğe önem verdiklerini söyledi. Arslan, "En fazla üzerinde durduğumuz konu Yozgat’ın temizlik meselesidir, çevre düzeni ve çevre temizliğidir. Bu temizlik olayına dikkat çekmek için zaman zaman bir takım uygulamalar yapıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde milletvekillerimiz ve öğrencilerimizle birlikte Yozgat’ta bir temizlik kampanyası başlattık. Bu da benzer bir uygulamadır. Temizlik olayına, temizlik bilincine dikkat için. Şimdi buradaki tabloyu gördünüz. Biz insanların dikkatini biraz daha çekebilmek için 10 gün önce Yozgat’ın merkezi olan, şehrin kalbi olan Cumhuriyet Alanını temizlemeyelim, şehrin ne hale geldiğini görsünler istedik." şeklinde konuştu.

‘İNSANLARI ŞEHRİ KİRLETMEYE HAKKI YOK’

Belediyenin her zaman görevini yaptığını söyleyen Başkan Arslan, "Belediye her zaman görevini yapıyor ve yapacak. Bu konuda hiçbir şekilde eksikliğimiz yok. Ama insanlar görevini yapmıyor. Yozgat’ta yaşayanlar görevini yapmıyor. Biz burada Yozgat’ta yaşayan herkesin bu olaya dikkatini çekmek istiyoruz ve bir ölçüde de dikkatlerini çektiğimizin kanaatindeyiz. Bana göre yaptığımız uygulama maksadına ulaşmıştır. İnsanlar Yozgat’ta ne yapmak istediğimizi biraz daha anlamışlardır. Ümit ediyorum ki insanlar yaşadıkları şehirlerine biraz daha sahip çıkarlar. Hiç kimsenin şöyle bir şey demeye hakkı yok. ‘Biz yapacağız belediye temizleyecek, biz kirleteceğiz belediye temizleyecek’ hiç kimsenin böyle bir hakkı yok. Şehirde yaşayan insanların şehri kirletmeye hakkı yok bu şekilde. Bundan sonra daha önce olduğu gibi cezai işlem uygulamalarımız devam edecek. Hiçbir şekilde buna taviz vermeyeceğiz. Ben inanıyorum ki Yozgat’taki bu kötü alışkanlıkları değiştireceğiz. Yozgat gerçekten pırıl pırıl imrenilen tertemiz bir şehir olacak. Biz bunu başarmak istiyoruz. Eğer insanlarda topyekûn bir temizlik bilinci oluşturmazsak bizim yaptığımız temizliğin zaten bir kıymeti olmaz. Biz her gün temizleriz insanlar da her gün kirletir. Olumlu ve olumsuz tepkiler gördük. İnsanlar ‘acaba belediye işini yapmıyor mu’ gibi algıladı. Ama sonrasında ne yapmak istediğimiz anladılar. Ben burada şunu yapmak istiyorum. İnsanlar artık birbirini ayıplasın. Bu tür kötü alışkanlıkları yapanların tamamını Yozgat’ın geneline mal etmemek lazım. Yozgat insanı pis gibi bir algının da oluşmaması lazım. Bu işi yapanlar bana göre çok küçük bir azınlık. Bu azınlığında çoğunluğa uyması gerekir. Çoğunluğun da artık bu azınlığa dur demesi lazım. Bu olay sadece belediyenin görevi değil, tüm halkın görevi olması lazım. Şehri kirleten insanların dışlanması lazım." ifadelerini kullandı.