Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri’ndeki olası kentsel dönüşüm için "Halkın onayını almadan adım atmayacağım, bu projede halkın avukatı benim" sözü verdi. Başkan Çetin, "Ankara’daki Dikmen Vadisi’nden de güzel bir proje olacak, gurur duyacaksınız, çağdaş konutlarda oturacaksınız." diye seslendi.

Hemen her hafta tartışma konusu olan Belediye Evleri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusu halk gününde yine masaya yatırıldı. Durmuş Aksakal adlı vatandaşın sorusunu cevaplayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projede halk lehine bazı düzeltmeler yapıldığını vurguladı. Çetin, "Sizleri endişeye sevk edenler, pembe yalanlar atanlar gerçeği anlatmıyorlar. Gerçek şu: Evinize karşılık çok daha kaliteli, çağdaş evlerde oturacak, üste para vermeyecek, iki kez taşınma, her ay kira yardımı yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız projeyi imzalar imzalamaz halka gideceğiz." diye konuştu.

Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşümle ilgili toplam yatırımın Cumhuriyet tarihinde Adana’ya bir defada yapılan en büyük yatırım olacağını vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Boş sözlere kanmayın" dedi. Çetin, şu bilgileri verdi: "Sizleri TOKİ’nin eline bırakmak istemiyoruz. TOKİ’nin uygulaması malum; evinizi alır başka yerden verir, kalitesi tartışmalıdır ve üste para alır. İkincisi burada eski parayla 6 milyarlık yatırım olacak, firmaların alt taşeronları ve çalışacak kişiler Belediye Evleri, Çukurova ve Adana’dan, malzemeler de yine Adana’dan olacak."