Adana'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri sakinlerine "Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşüm projesi olacak. Kim, nerede oturacak daha şimdiden belli, gelin maketi görün." dedi.

Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki halk gününü "Bugünü iple çekiyorum, çok seviyorum; çünkü siz varsınız, halk var. Belediye başkanı olmanın tadına varıyorum." diyerek başlayan Çetin, kendisine önce 'Çukurova’nın gülen yüzü' denildiğini ancak daha sonra bu tanıma 'Çukurova’nın dert babası' yakıştırmasının eklendiğini söyledi. Çetin, "Başkan yardımcıları ve müdürlerle yaptığımız halk günü, altı ayda bir köy gezileri, üç ayda bir danışma kurulu toplantısı, ayda bir muhtarlarla buluşmamız, esnaf gezileri Türkiye’ye örnektir." şeklinde konuştu.

Belediye Evleri’nde oturduğunu belirterek "Bizim halimiz ne olacak?" diye soran bir vatandaşa Çetin şu cevabı verdi: "Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşümünü Çukurova Belediyesi olarak Belediye Evleri’nde yapmak bize kısmet olacak. Biz üzerimize düşeni yaptık. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın önünde imzalanmayı bekliyor. Projemizin maketi de tamam, kimin nerede oturacağı belli. Gelip görebilirsiniz. Onay çıkar çıkmaz sizleri toplayıp harekete geçeceğiz ve hemen yıkımlara başlayacağız. Ama önce bakanın projeyi imzalaması şart."

'SEN AĞA BEN AĞA İNEKLERİ KİM SAĞA'

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halk gününe gelerek "İş istiyorum" diye talepte bulunan bir gence, "Hatırladım, seni fabrikaya yönlendirmişiz ama sen o işi istememişsin, neden?" diye sordu. Genç adam, daha rahat bir iş istediğini söyledi. Adının Sevim Perin olduğunu belirten bir anne de yine oğlu için iş talebinde bulundu. "Sizin oğlunuzu da fabrikaya göndermişiz ama gitmemiş" diyen Çetin, "Mesleği yok, hasta" diyen kadına şu karşılığı verdi: "İş için emek verilmesi lazım. İş beğenmezlik olmaz. Sen ağa ben ağa, inekleri kim sağa."