Afyonkarhisar Belediye Başkanı Burhan ettin Çoban, şehiriçi taşımacılığının oldukça ucuz olduğunu ileri sürdü. Şehirde büyükler 1,75 liradan, öğrenci 1,5 liradan taşınıyor.

Son günlerde özel halk otobüslerinin minibüsçü esnafı tarafından satın alınacağı yönündeki gelişmeleri değerlendiren Çoban, bu söylentinin gerçekleşmesi halinde fiyatların daha da artacağı endişeleri olduğunu belirtti. Çoban, özel halk otobüsü firma yönetiminin olası devri halinde toplu taşıma fiyatlarının artacağı yönündeki değerlendirmeler için, endişeye gerek olmadığını savundu. Çoban, "Afyonkarahisar'da gerek nüfus gerekse başka kriterlere göre şu an asla pahalı taşımacılık yapılmıyor, aksine ucuz taşımacılık yapılan bir il." dedi.

"VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİZ"

Çoban, toplu taşımacılıkta özel halk otobüslerinin devriyle ilgili basında çıkan haberleri takip ettiklerini ancak şu ana kadar kendilerine bununla ilgili intikal etmiş herhangi bir konu olmadığını belirtti. Çoban, devir talebi anlaşmasında herhangi bir engel olmadığını da kaydetti.

Vatandaşların böyle bir el değiştirme olayında fiyatların artabileceği endişesinde haklı olduğunu ifade eden Çoban, "Hiç kimse merak etmesin, otobüs taşımacılığı ile ilgili fiyat belirleme yetkisi Afyonkarahisar Belediyesi'ne aittir. İndirim yapması da zam yapması da belediyenin iznine bağlıdır. Afyonkarahisar Belediyesi de bindiği dalı kesmez. Halkımızın aleyhine bir karar almaz, onları mağdur etmez. Bu tür girişimlere asla ve asla izin vermeyiz. Minibüslerle ilgili bizim fiyat belirleme yetkimiz yok. Tamamen odalar fiyat alıyor. Ülkemizin şartları neyse otobüsçünün de hak ve menfaatini koruyacak, ama vatandaşımızın da hak ve menfaatini koruyacak bir düzenlemeyi yaparız." diye konuştu.