Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü’nce yürütülen yol çalışması ve asfalt konusunda 2015 yılını değerlendiren Başkan Erkoç verimli bir yılı geride bıraktıklarını ve 2016 yılında da çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi.

İl genelinde başlattıkları asfalt çalışmalarına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Başkan Erkoç: “Kapanan belde belediyelerimizden geçen ve ilçe merkezlerimizde bulunan yolların tespiti için GPS ile arazi taramaları neticesinde Büyükşehrimizin sorumluluğunda toplam hizmet alanında bulunan yol ağı 6.380 km’dir.

İl genelinde yaptığımız çalışmalarda sıcak asfalt kaplamada 635 km., sathi kaplamada 190 km. ve parke yol 175 km. olmak üzere toplamda 1000 km’lik yol çalışmasını tamamladık. Bunun yanı sıra stabilize yol çalışmamız ise 700 km. oldu. Yaptığımız bu çalışmalara 130 milyon TL’lik bir harcama yaptık” diye konuştu.

2015 yılı içerisinde tüm ilçelerde asfalt çalışmalarının yapıldığına vurgu yapan Başkan Erkoç: “Merkez ilçelerimizdeki asfalt çalışmalarımızın yanı sıra tüm ilçelerimizde de sıcak asfalt kaplama yaptık. Elbistan İlçemizde Çeçenistan Caddesi, Sanayi Sitesi ile Alembey, Demircilik, İğde, Eldelek, Çatova, Çıtlık Mahallelerimizde ve Artuklar Yolu’nda asfalt çalışmalarımızı tamamladık.

Pazarcık İlçemizde; Kuzkent, Kızkapanlı, Yumaklıcerit ve Ulubahçe Mahallelerimizin grup yollarını ve Nacar Yolu’nu sıcak asfalt ile kapladık.

Göksun ilçemizde merkez başta olmak üzere Değirmendere, Bozhöyük ve Büyükkızılcık Mahallelerimizin yollarında sıcak asfaltla buluşturduk.

Ekinözü İlçemizde Alişar Grup Yolu ile Fatih ve Lise Caddelerinde sıcak asfalt serim çalışmalarını tamamladık.

Nurhak İlçemizde Kullar-Tatlar Yolu ile Tatlar Mahallemizde ve Hastane Caddesini sıcak asfalt kaplama ile buluşturduk.

Afşin ilçemizde Afşinbey , Aşık Mahsuni Şerif ve Seferhoca Caddelerimizde sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamladık.

Dulkadiroğlu İlçemiz sınırları içerisinde; Cahit Zarifoğlu Caddesi, Zeki Tüfenk Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı, Zübeyde Hanım Caddesi, Hacı Murat Caddesi, Üniversite Caddesi, Kırım Köme Caddesi, Boğazkesen Caddesi, Zeki Karakız Caddesi, Mehmet Zülkadiroğlu Bulvarı, Altunbaşlar Caddesi, Vali Saim Çotur Caddesi, Karacasu Toki Konutları Yolu, Erkenez Mahallesi, Egemenlik Mahallesi, Karaziyaret Mahallesi, Mamaraş Grup Yolu, Karacasu Kırım Mahallesi, Eyüp Sultan Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi, Kozludere-Gafarlı Grup Yolu, Kazanlıpınar Grup Yolu, Gafarlı Yeşildere-Yassıpınar Yolu, Yusufhacılı Yolu,Güzelyurt Grup Yolu,Bertiz Grup Yolu ve Elmalar Mahallesinde sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamladık.

Türkoğlu ilçesinde Beyoğlu, Kılılı ve Şekeroba, Ceceli, Çakallı Hasanağa, Mahallelerinde sıcak asfalt kaplamasını tamamladık.

Onikişubat İlçemiz sınırları içerisinde kalan; Malik Ejder Caddesi, Hacı Ali Özal Caddesi, Barbaros Caddesi, Kuddusi Baba Bulvarı, Genç Osman Caddesi, Sebze Hali ve Toptancılar Sitesi, ile Kale, Kürtül, Fatmalı, Fatih, Önsen, Hacımustafa Çiftliği, Kavlaklı, Hasancıklı, Şahinkayası, Çobanlı-Maksutlu Grup Yolu, Kılavuzlu Başbağlar Mahallesi Grup Yolu ve Tekir Mahallelerimizde grup yollarımızı sıcak asfaltla buluşturduk.

Çağlayancerit İlçemizde merkez ve Küçükcerit yolunda asfalt çalışmalarımızı tamamladık.

Sıcak asfalt çalışmalarımızın yanı sıra Afşin’de Altunelma-Arıtaş Yolu, Elbistan’da Karahüyük, Sultan Korusu, Izgın ve Kışla-Kalaycık yollarında, Andırın ilçemizde Boğazören-Darıovası-Köklü Grup Yolu, Kabaağaç, Alameşe, Bulgurkaya Mahalleleri Grup Yolu, Efirağızlı-Camuzluk-Sumaklı Grup Yolu ve Boztopraklı Mahallemizde, Göksun Çardak-Kabaağaç Yolu, Çardak Ericek yolu sathi asfalt kaplama çalışmalarımızı tamamladık.

KAHRAMANMARAŞ YOL YATIRIMLARI HABER FOTOĞRAFLARI

Ayrıca Nurhak-Kullar, Türkoğlu-Yeşilyöre, Andırın-Orhaniye ve Pazarcık-Beşçeşme Mahallelerimizde toplamda 1.050.000 metrekare beton parke ve bordür döşemesi yaptık.

Yollarımızı en son teknoloji ile donatılmış araçlarla sıcak asfalt kaplama yapıyoruz. Özellikle grup yollarımızın birçoğu ilk defa sıcak asfalt kaplama ile tanıştı. Sıcak asfalt, sathi asfalt kaplama ile beton parke ve bordür ihtiyacı olan yollarımızın modernizasyonu konusunda gerekli çalışmaları yapmaya 2016 yılı içerisinde de devam edeceğiz” diye konuşarak sözlerini tamamladı.