Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve beraberindeki heyet Afşin'de esnaf ziyaretinde bulunarak Cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediler.

HEDEF 2023 TÜRKİYE'MİZ SÜPER GÜÇ

Geçmişte hayal gibi görünen işleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Erkoç, “Afşin'de vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz, vatandaşlarımızla dertleşiyoruz, sıkıntı ve sorunlarını dinliyoruz ve vatandaşlarımızın teveccühüne teşekkür ediyoruz. 10 Ağustos'un Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir gün.  İnşallah bizler inanıyoruz, Türkiye çok önemli hedefler ortaya koydu ve 12 yıldan buyana Türkiye'nin geldiği nokta da ortadır. Geçmişte hayal gibi görünen işler başta sağlık olmak üzere, duble yollar, okullar, üniversiteler, barajlar, alt yapı yatırımları, havaalanları, yerli helikopter, savunma sanayinin yerli hale gelmesi, nükleer santraller olmak üzere gerçeğe dönüşmüş dönüşmeye devam etmektedir. İnşallah hedef 2023 Türkiye'miz süper güç. Saygıdeğer hemşerilerim bugün ki istikrar huzur ortamına çok zor şartlardan sizlerin teveccühü sayın başbakanımızın kararlı ve dik duruşu sayesinde gelindi. İnşallah 10 Ağustos'ta sizlerin teveccühüyle sayın başbakanımız cumhurbaşkanı adayımız, yeni Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni bir enerjiyle, daha güçlü bir şekilde, geleceğe daha emin adımlarla hep beraber yürüyeceğiz. İnşallah 10 Ağustos ta sizlerin teveccühüyle sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayımız, yeni Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni bir enerjiyle, daha güçlü bir şekilde, geleceğe daha emin adımlarla hep beraber yürüyeceğiz. Biz inanıyoruz ki sayın başbakanımız 10 Ağustos'ta aziz milletimizden alacağı güçle güzel Türkiye'mizi 2023-2071 hedeflerine ulaştırmak için daha çok koşacaktır” dedi.

Esnaf ziyareti sırasında bazı vatandaşlar Afşin'de içme suyu sorunu olduğunu ve bunun biran önce çözülmesini istediler.

100 MİLYONLUK PROJE HAZIR

İçme suyu ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  Afşin'deki içme suyu sorunu için tüm imkanları seferber etiklerini söyledi. Erkoç, “Afşinli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum,  Sayın Başbakanımıza göstermiş oldukları teveccühten dolayı. İnşallah Afşin, ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi haline gelecek. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ile birlikte omuz omuza Afşin'in sorunlarını çözeceğiz. Afşin'in için 100 Milyonluk proje hazırladık, içme suyu şebekesi ve Akdere İçme suyunun Afşin'e kazandırılmasına yönelik. Afşin'de bulunan 70 yıllık tüm içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. İnşallah ihaleyi hızlı bir şekilde hazırlayıp Akdere içme suyunun gelmesiyle tüm şebekede yenilenmiş olacak. Akdere içme suyu projesinin bitmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak ve Afşin Belediyesi olarak” dedi.

“AFŞİN'İMİZ GIPTA İLE BAKILAN BİR İLÇE OLACAK”

Afşin'e önem verdiklerini kaydeden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “İnşallah önümüzdeki yıl bu doğal kaynak suyu Afşin'in çeşmelerinden akacak. Türkiye'miz güçlendikçe kaynaklar artmakta inşallah Afşin'imiz ülkemizin gıpta ile baktığı bir ilçe haline gelecek. Eshab-ı Kehf'in memleketi olan bu güzel topraklar her anlamda çok iyi konumlara gelecek. İlçemizde tüm kamu binaları yenilendi, bizlerde belediyeci olarak ilçemizde yol, su, kaldırım, alt yapı, yeni imar alanları gibi hizmetlerimizi Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ile birlikte halkımıza sunacağız. Bizler bunun gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

Diğer taraftan bir vatandaşın Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'a evinde su akmadığını söylemesi üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, vatandaşla birlikte eve giderek suyun akıp akmadığını kontrol etti.  Suyun aktığını gören Erkoç, evde bir bardak su doldurarak içti.