Erkoç, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, son 1,5 yılda içerisinde yapılan çalışmaları ve hazırlanan projeleri anlattı.

Mutluluk duyduğu ve önem verdiği projelerden birinin atıksu arıtma tesisi olduğunu ifade eden Erkoç, tesisin, Gayberli Mevkisinde 243 dönümlük alana yapılacağını, 170 milyon lira maliyetli olan projenin yüzde 91'inin de hibe olduğunu belirtti.

Çevre ve enerji faktörlü tesisin doğal hayata da önemli katkı sunacağını vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş son yıllarda Akdeniz'in parlayan yıldızı konumunda bir kenttir. Tesisimizle birlikte şehrimiz ve bölgemizin çevre korumasına önemli derecede katkı sağlayacağız. Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmadan Sır Barajı'na dökülen atık sular temizlenerek barajların hem su kalitesi korunacak hem de ömrü uzatılmış olacaktır. Yüzde 91'i hibe 170 milyon liralık atıksu arıtma tesisi projesiyle, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en önemli çevre dostu şehirlerinden biri olacağını özellikle belirtmek istiyorum."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç

- Kahramanmaraş'a yeni bir kent kurulacak

Önsen ve Kurtlar Mahallelerine Sır Barajı üzerinde bir köprü atılarak burada yeni bir kent kurulacağını vurgulayan Erkoç, bölgeye 10 bin konut yapılacağını kaydetti.

Mahallelerde kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Erkoç, kent genelinde de kentsel dönüşüm başlatarak Kahramanmaraş'ı değiştirip dönüştürme hayalini gerçekleştirme hedeflerinin hızla ilerlediğini belirtti.

Erkoç, 100 dönümlük bir alanda kentsel dönüşüm yapılarak, şehrin yeniden inşa edileceğini kaydetti.

Su yönünden zengin olan Kahramanmaraş'ta şehir şebekesine saniyede 2 bin 500 litre su verildiğini aktaran Erkoç, "Ancak bunların bin 500 litresinde kayıp var. Şebekelerimizi de elden geçirip bu kaybı bir an önce çözmemiz gerekiyor" dedi.

Erkoç'un konuşmasının ardından toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti.